Az Úr töltse be életedet! – advent első vasárnapja

Vannak bizonyos színek, illatok stb., amelyek egy-egy időszakra, egy-egy ünnepre jellemzők. Ha a karácsonyra gondolsz, akkor mi jut eszedbe? Nekem a zöld szín, a hó fehérsége, a fenyő, a mézeskalács, a forralt bor, a narancs illata is. Karácsonyi színek, karácsonyi illatok járják át az egész otthont, ami igazán egyedi és különleges élményt nyújt. Igazán jó, ha ez tölti be a házat.

Van azonban még valami, pontosabban még valaki, aki nem hiányozhat. A legfontosabb személy. Ezt mondja Ezékiel próféta: „…és láttam, hogy az Úr dicsősége betöltötte az Úr házát” (Ez 44,4). Ha Istent a mi urunknak valljuk, ha az Ő dicsősége tölti meg a házunkat, az ünnepünket, az életünket, akkor igazi kincsre találunk. A mi testünk is lehet a Szentlélek temploma. Mi is lakhatunk az Úr házában egész életünkben. A mi életünk háza is lehet Istené. S ha ezt a házat az Ő dicsősége tölti be, akkor válik a legszebbé. Kívánom, hogy ma is és mindenkor az Úr töltse be életünket!

Bár a karácsonyi ünnep még szűk egy hónappal előttünk van, de adventtel elkezdődik a karácsonyi ünnepkör, a csendesség, a várakozás, a befelé figyelés, az ünnepre készülés időszaka. Az idei advent első vasárnapja lesz a mostani. Meggyújtjuk az első gyertyát az adventi koszorún. Érdekes, hogy miközben sokan a szorgalmi időszak végi beadandók, zh-k, s már a vizsgaidőszakra történő készülés, valamint az idei év hajtós lezárásának kavalkádjában forgunk, mégis van egy ilyen különleges, lehetőségekkel teli, ünnepre készítő időszak. Testvéri szeretettel arra bátorítok mindenkit, hogy használjuk ki és éljük meg az advent adta lehetőségeket. Díszítsük, készítsük fel életünk házát az ünnepre, az Úr érkezésére! Az Ő dicsősége töltse és ragyogja be mindnyájunk életét!

Káposztás Gábor
vezető egyetemi lelkész

 

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép