10 éves a Stipendium Hungaricum Ösztöndíjprogram

A Magyar Kormány által 2013-ban alapított Stipendium Hungaricum (SH) Ösztöndíjprogram, Magyarország nemzetközileg elismert védjegye, idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. Egyetemünk 2016 óta vesz részt aktívan a programban, amelynek keretében eddig összesen 44 hallgatónk szerzett Károlis diplomát.

A program széles körben elismert európai diploma megszerzését teszi lehetővé, hozzájárul nemzetközi szintű szakmai közösségek kialakulásához, segíti az idegennyelv-tudás fejlesztését, valamint támogatja az innovatív és piaci igényekhez igazodó hazai képzési kínálat bővülését.

Az SH program egyúttal hosszú távú befektetés a hazai felsőoktatás fejlődésébe is: a kiváló szakemberekké váló egykori SH hallgatók lesznek hazánk és egyetemünk bilaterális kapcsolatainak sikeres építői és inspirálói, továbbá elősegítik a magyar felsőoktatás és a Károli Gáspár Református Egyetem népszerűsítését külföldön is, segítik hazánk jelenlétét a partnerországokban, valamint nemzetközi kutatási és oktatási partnerségek létrejöttét. A végzett SH ösztöndíjasok egyúttal a magyar nyelv és kulturális értékeink letéteményesei, a kultúrák közötti párbeszéd segítői lesznek szerte a világban.

Egyetemünk egy különleges SH születésnapi tortával emlékezett meg e jeles évfordulóról.

További információ: https://stipendiumhungaricum.hu/

csoportképcsoportkép

torta 

csoportképcsoportkép   

torta 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép