10 éves a Stipendium Hungaricum Ösztöndíjprogram

A Magyar Kormány által 2013-ban alapított Stipendium Hungaricum (SH) Ösztöndíjprogram, Magyarország nemzetközileg elismert védjegye, idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. Egyetemünk 2016 óta vesz részt aktívan a programban, amelynek keretében eddig összesen 44 hallgatónk szerzett Károlis diplomát.

A program széles körben elismert európai diploma megszerzését teszi lehetővé, hozzájárul nemzetközi szintű szakmai közösségek kialakulásához, segíti az idegennyelv-tudás fejlesztését, valamint támogatja az innovatív és piaci igényekhez igazodó hazai képzési kínálat bővülését.

Az SH program egyúttal hosszú távú befektetés a hazai felsőoktatás fejlődésébe is: a kiváló szakemberekké váló egykori SH hallgatók lesznek hazánk és egyetemünk bilaterális kapcsolatainak sikeres építői és inspirálói, továbbá elősegítik a magyar felsőoktatás és a Károli Gáspár Református Egyetem népszerűsítését külföldön is, segítik hazánk jelenlétét a partnerországokban, valamint nemzetközi kutatási és oktatási partnerségek létrejöttét. A végzett SH ösztöndíjasok egyúttal a magyar nyelv és kulturális értékeink letéteményesei, a kultúrák közötti párbeszéd segítői lesznek szerte a világban.

Egyetemünk egy különleges SH születésnapi tortával emlékezett meg e jeles évfordulóról.

További információ: https://stipendiumhungaricum.hu/

csoportképcsoportkép

torta 

csoportképcsoportkép   

torta 

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések