Az Év Egyetemi Sportolója lett Pigniczki Fanni és Márton Anna

November 30-án a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) megtartotta az Év Egyetemi Sportolója Díjátadó Gáláját a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban, ahol egyetemünk két hallgatója is elnyerte az Év Egyetemi Sportolója díjat.

Az elismerésben idén két hallgatónk részesült: az olimpikon, világbajnoki bronzérmes ritmikus tornász, kétszeres Egyetemi Világjátékok aranyérmes, pszichológia szakos Pigniczki Fanni és a pszichológia mesterszakos világbajnok kardvívó Márton Anna.

 A díjátadó után Pigniczki Fanni elmondta, ez a díj különösen fontos számára:
„Mindig nagy hangsúlyt fektettem arra, hogy a tanulást és a sportot össze tudjam egyeztetni. Ez így volt 2023-ban is. Eredményes időszakot zárok le év végén, és remélem, hogy a 2024-es év is tartogat sikereket számomra” – mondta a ritmikus gimnasztikázó, aki idén többek között olimpiai kvótát szerzett, világbajnoki érmes lett, és két aranyat is nyert az Egyetemi Világjátékokon.

A díjazott világklasszis magyar versenyzők sportkarrierjük mellett a tanulásra is nagy hangsúlyt fektetnek: ezt a célt szolgálja, hogy egyetemünk a napokban írta alá a Magyar Olimpiai Bizottsággal azt az együttműködési megállapodást, amely az élsportoló hallgatókat támogatja abban, hogy ne kelljen választaniuk a sport és a tanulás között.

Pigniczki Fanni Márton Anna díjak 

Fotók: A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség hivatalos Facebook-oldala

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép