25 éves az Állam- és Jogtudományi Kar

1998-ban kezdte meg működését egyetemünk Állam- és Jogtudományi Kara: fennállásának 25. évfordulója alkalmából december 8-án, a kar Viola utcai épületében jubileumi ünnepség keretében emlékeztek meg a jeles évfordulóról.

A rendezvényen köszöntőt mondott Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, Tóth J. Zoltán dékán, Trócsányi László rektor és Mezey Barna egyetemi tanár, az egyetem Rektori Társadalmi Tanácsadó Testületének tagja.

Az ünnepségen mutatták be a kar alapításának 25. évfordulójára kiadott jubileumi kötetet, amely a kar 1998. évi elindulása óta eltelt időszak eseményeit dolgozza fel. A kötetet Stipta István professor emeritus ismertette.

Pódiumbeszélgetés keretében a kar oktatói: Domokos Andrea dékánhelyettes, Fábián Ferenc egyetemi docens, Rixer Ádám egyetemi tanár, Szabó Imre professor emeritus és Trócsányi László rektor beszélgetett a jogi kar kezdeteiről, oktatói pályafutásukról és tapasztalataikról személyes történeteiken keresztül. A rendezvény másik beszélgetésén a kar végzett hallgatói vettek részt, akik a jogi kar megalakulásának első éveiben végeztek.

A jubileumi rendezvényt két emléktábla-avatás követte: Tóth Károly és Lőrincz Lajos egykori dékánok, alapítók tiszteletére állítottak emléktáblát a kar épületében.

A részletes beszámolót az ünnepségről a kar oldalán ide kattintva  lehet elolvasni.

Balog ZoltánhallgatóságTóth J. Zoltán

Trócsányi LászlóMezey Barnajubileumi kötet

Stipta IstvánTrócsányi Lászlóbeszélgetés

kötetpódiumbeszélgetésemléktábla avatás - Dr. Tóth Károly

emléktábla avatás - Dr. Tóth Károlyemléktábla avatás - Dr. Lőrincz Lajos

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép