Református egyetemváros: befektetés a jövőbe

Országos nyílt tervpályázaton dől el, kinek a tervei alapján épülhet fel a Károli Gáspár Református Egyetem új campusa: az épületek a tervek szerint a jogász, valamint a pszichológia képzéseknek adnak majd otthont Ferencvárosban, a Markusovszky téren. A Református Egyetemváros Kft. pályázatán minden magyar építész elindulhat, és pályázhatnak az Európai Unó országainak építészei is.

A szakmai zsűri elnöke Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, társelnöke Fürjes Balázs. A zsűri munkájában - a református egyház által felkért más szakértők mellett - részt vesz Szalay Tihamér, a Magyar Építész Kamara alelnöke, Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester és - Budapest főpolgármestere jelölésére - Erő Zoltán, Budapest főépítésze is. A tervpályázat eredményhirdetése 2024 májusában várható.

A Kálvin tér és a Ráday utca térségében található már eddig is a református egyetem épületeivel bíró városrészben megvalósuló egyetemépítés egyben városfejlesztő beruházás is. Általa erősödik Ferencváros egyetemvárosi szerepe, és rendezettebb, zöldebb lesz a Markusovszky tér, illetve a Kinizsi utca érintett szakasza.

Magyarország Kormánya 2023 nyarán döntött úgy, hogy támogatja a Magyarországi Református Egyház fenntartásában működő Károli Gáspár Református Egyetem új campusának megépítését. A beruházás célja, hogy a hallgatói létszámában is dinamikusan fejlődő, ám jelenleg széttagoltan működő felsőoktatási intézmény helyett egységes református egyetemváros szülessen.

 

Budapest, 2023. december 18.

A Magyarországi Református Egyház Sajtószolgálata és

a Károli Gáspár Református Egyetem Sajtószolgálata

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép