Elindult a Károli Filmklub az Ódry Színpadon

A Nemzeti Filmintézet (NFI) közreműködésével és támogatásával, a Károli Klub keretében indult el a Károli Filmklub, ahol havonta egy-egy magyar filmet láthat a Károli Közösség. A hallgatók és munkavállalók részére egyaránt nyitott program során a filmvetítést követően Váró Kata Anna, az Anglisztika Intézet egyetemi docense, a Károli Filmklub vezetője beszélget az aktuális filmről meghívott vendégével.

A programsorozat február 27-én a Blokád című, 2022. évi történelmi film vetítésével vette kezdetét. A Károli Klub rendezvényeinek helyet adó Ódry Színpad másfél órára igazi moziteremmé változott: a 1990. évi taxisblokád négy napjának krónikáját bemutató film vetítése után Tősér Ádám rendező beszélt a filmről, aki elmondta, a film megalkotásával őszinte, hiteles képet szerettek volna közvetíteni a közelmúlt egyik jelentős eseményéről. Elmondta, hogy valódi jegyzőkönyvek, visszaemlékezések alapján készült a forgatókönyv, de külön kitért a film fiktív elemeire is. A film hátteréről, kulisszatitkairól, a szereplőválogatásról is szó esett, s a film központi karakteréről, akiről úgy nyilatkozott, hogy Antall József a rendszerváltozás vitathatatlan hőse, igazi példakép, akire egyaránt lehet büszke minden magyar.

A Károli Filmklub következő rendezvényére március 12-én kerül sor, a vetítésre kerülő filmről hamarosan tájékoztatást adunk.

Károli Klub - Károli Filmklub - Blokád című film vetítése - fotók Károli Klub - Károli Filmklub - Blokád című film vetítése - fotók Károli Klub - Károli Filmklub - Blokád című film vetítése - fotók Károli Klub - Károli Filmklub - Blokád című film vetítése - fotók

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép