Megalakult az Európa-tanulmányok Hálózat

Március elsején ünnepélyes keretek között került aláírásra az Európa-tanulmányok Hálózat megalapításáról szóló nyilatkozat, melyet Trócsányi László, egyetemünk rektora, Deli Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora és Gellén Klára, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettese írt alá a Károlyi-Csekonics-palotában.

A három felsőoktatási intézmény közös elhatározása nyomán alapított hálózat az egyetemi, kutatási szférában kíván új lendületet adni az Európa-tanulmányok területén zajló kutatásnak, élénkíteni kívánja elsősorban az elnökségi és az uniós napirenden szereplő témákkal kapcsolatos tudományos vitát.

A szervezet célja, hogy a tudományos területeken átnyúló európai társadalmi kérdéseket és kihívásokat a széles társadalomtudomány, a politikatudomány, a gazdaság- és jogtudomány legkiemelkedőbb magyarországi szakembereiből álló interdiszciplináris műhelyeiben vizsgálja. A 12 tematikus műhely az ország valamennyi intézményének egyetemi kutatóit be kívánja vonni a munkába. A hálózat az első eredményeket a Szegedi Tudományegyetemen 2024. november közepén megrendezésre kerülő kétnapos, nagyszabású konferencián tervezi bemutatni.

Az eseményen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem két oktatója, Koller Boglárka tanszékvezető egyetemi tanár és Zupkó Gábor egyetemi magántanár is részt vett.

KRE SZTE NKE aláírás - fotó KRE SZTE NKE aláírás - fotó KRE SZTE NKE aláírás - fotó KRE SZTE NKE aláírás - fotó KRE SZTE NKE aláírás - fotó KRE SZTE NKE aláírás - fotó

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép