Megalakult az Európa-tanulmányok Hálózat

Március elsején ünnepélyes keretek között került aláírásra az Európa-tanulmányok Hálózat megalapításáról szóló nyilatkozat, melyet Trócsányi László, egyetemünk rektora, Deli Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora és Gellén Klára, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettese írt alá a Károlyi-Csekonics-palotában.

A három felsőoktatási intézmény közös elhatározása nyomán alapított hálózat az egyetemi, kutatási szférában kíván új lendületet adni az Európa-tanulmányok területén zajló kutatásnak, élénkíteni kívánja elsősorban az elnökségi és az uniós napirenden szereplő témákkal kapcsolatos tudományos vitát.

A szervezet célja, hogy a tudományos területeken átnyúló európai társadalmi kérdéseket és kihívásokat a széles társadalomtudomány, a politikatudomány, a gazdaság- és jogtudomány legkiemelkedőbb magyarországi szakembereiből álló interdiszciplináris műhelyeiben vizsgálja. A 12 tematikus műhely az ország valamennyi intézményének egyetemi kutatóit be kívánja vonni a munkába. A hálózat az első eredményeket a Szegedi Tudományegyetemen 2024. november közepén megrendezésre kerülő kétnapos, nagyszabású konferencián tervezi bemutatni.

Az eseményen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem két oktatója, Koller Boglárka tanszékvezető egyetemi tanár és Zupkó Gábor egyetemi magántanár is részt vett.

KRE SZTE NKE aláírás - fotó KRE SZTE NKE aláírás - fotó KRE SZTE NKE aláírás - fotó KRE SZTE NKE aláírás - fotó KRE SZTE NKE aláírás - fotó KRE SZTE NKE aláírás - fotó