A Batthyány Lajos Alapítvány pályázati felhívása

A Magyar Batthyány Alapítvány pályázatot hirdet az 1848-49-es forradalom és szabadságharc, valamint gróf Batthyány Lajos miniszterelnök halálának 175. évfordulójára a középiskolások, a felső tagozatos általános iskolások és az egyetemisták részére.

Az egyetemi hallgatóktól elmélyült és részletes elemzést, egy 20.000 – 40.000 karakteres magyar nyelvű esszét várnak, melynek témája „Batthyány Lajos gróf öröksége egykor és most”. Az esszé írásakor olyan szempontokat érdemes figyelembe venni, mint Batthyány Lajos gróf szerepe a forradalom és szabadságharc eseményeiben, az általa képviselt értékek és eszmék, valamint ezek hatása a magyar történelem későbbi folyamataira és eseményeire.

Külön kategóriában hirdetnek pályázatot az Állam- és Jogtudományi képzőhelyek alap- és mesterszakos hallgatóink. Őket arra ösztönözik, hogy magyar nyelvű, 20.000 – 40.000 karakter terjedelmű pályázatban dolgozzák fel „Batthyány Lajos gróf felségárulási perét” saját nézőpontjuk szerint. A pályázatban a felhasznált szakirodalmi források megjelölését is kérik.

A pályázatok beadásának határideje: 2024. július 31.

A pályázatokat az alábbi címre várják: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A pályázatokat jeligével ellátva az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várják pdf formátumban. A jeligéhez tartozó személyes adatokat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldhetik a pályázók.

A beküldött pályaműveket egy szakértőkből álló zsűri fogja értékelni, a legjobbnak ítélt alkotások értékes jutalomban és oklevélben részesülnek. Eredményhirdetésre az október 6-i díjátadóval egybekötött egész napos program keretében kerül sor.

Részletes információ ide kattintva olvasható.

Batthyány Lajos

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép