Domokos Andrea professzor asszony köszöntése

Meghitt ünnepség keretében köszöntötte az egyetem, valamint az Állam- és Jogtudományi Kar vezetése születésnapja alkalmából a Károlyi-Csekonics-palota báltermében Domokos Andrea professzor asszonyt, az ÁJK Bűnügyi Tudományok Intézetének vezetőjét, a kar tehetséggondozási dékánhelyettesét.

A jeles alkalomból egy ünnepi kötet is megjelent, amelyben pályatársak, barátok, kollégák tisztelegtek tanulmányaikkal az ünnepelt előtt. „A jelen kötet szakmai életútjának egyik állomáskövéhez kapcsolódik. Meghajolunk tudományos munkássága előtt, és köszönetet mondunk mindazért, amit Egyetemünkért és a magyar tudományos életért tett” – hangsúlyozta ajánlójában Trócsányi László rektor. Az ünnepségen Rektor úr köszöntőjében többek között kiemelte Professzor asszony nyíltságát és lelkesedését, s köszönetet mondott – az oktató és kutató munkáján túl – azért a kimagasló szervező és közösségi munkájáért, amit nem csak az Állam- és Jogtudományi Karon, hanem az Egyetem érdekében is végez.

Tóth J. Zoltán, az ÁJK dékánja elmondta, hogy Domokos Andrea az egyetem alapítását követően 2001-ben csatlakozott a kar oktatói közösségéhez. Az azóta eltelt több, mint két évtized alatt egy teljes generációból vált jogász, akiket oktatott. Meglepetés volt az ünnepelt számára a legfőbb ügyész közjogi helyettesének, Lajtár Istvánnak köszöntő szavai, aki mint régi iskolatárs is szólt.

Czine Ágnes alkotmánybíró, az ÁJK professzora is méltatta Domokos Andreát: beszédében kiemelte, hogy az ünnepelt szívéhez leginkább közelálló tevékenység az oktatás és a hallgatói tehetséggondozás. „Így hagy nyomot tudományos nevelő munkájával is, hiszen számtalan hallgatója ért el OTDK-n első helyezést, vagy éppen kiváló kollégákat készített fel sikeres PhD védésre.”

A zene nyelvén szólt Rimaszécsi János bíró, egykori tanítvány köszöntése, Szűcs Dániel pedig a jelenlegi hallgatók nevében adott át virágcsokrot Professzor asszonynak.

Domokos Andrea Domokos Andrea

Domokos Andrea Domokos Andrea

Az eseményről készült képgaléria itt érhető el.

 

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép