Egyetemi tanári kinevezések

Magyarország köztársasági elnöke 2024. június 1-i hatállyal egyetemi tanárrá nevezte ki Dr. habil. Horváth Gézát, Dr. habil. Literáty Zoltánt, valamint Dr. habil. Vámos Pétert.

A kinevezési okiratok átadására ünnepélyes keretek között a 2024. június 27-i szenátusi ülés előtt került sor. (Az eseményről Vámos Péter külföldi útja miatt kimentését kérte.)

Prof. Dr. habil. Horváth Géza, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja, a Német és Holland Nyelvű Kultúrák Intézete intézetvezetője, 2016. augusztus 1. óta az egyetem munkavállalója. Széles körben elismert németországi, német nyelvű oktatói tevékenységgel rendelkezik. A német nyelv, irodalom és kultúra mesterképzési szak, a germanisztika alapképzési szak német nemzetiségi szakirány felelőse. A magyar Hermann Hesse-életműkiadás szerkesztője, részben fordítója, valamint a magyar E.T.A. Hoffmann életműkiadás szerkesztője, részben fordítója.

Prof. Dr. habil. Literáty Zoltán, a Hittudományi Kar dékánja, a Gyakorlati Teológiai Tanszék tanszékvezetője. 2003. szeptember 1. óta az egyetem munkavállalója. Az MRE Doktorok Kollégiuma Gyakorlati Teológiai Szekciójának vezetője és szakmai programjának irányítója, a Societas Homiletica nemzetközi szakmai fórum elnökségi tagja, egy észak-ír-magyar kutatócsoport társvezetője. Egy lipcsei és egy belfasti nemzetközi kutatócsoport tagja, illetve társvezetője, az MRE Doktorok Kollégiuma szekcióelnöke.

Prof. Dr. habil. Vámos Péter, a Kínai Tanszék oktatója, 2005. szeptember 1. óta az egyetem munkavállalója. Oktatói tevékenysége mellett tudományos tanácsadó a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetében. 2023 óta az MTA doktora címmel rendelkezik, szakterületének (XX. századi sinológia és magyar-kínai kapcsolatok) meghatározó szakembere.

Horváth Géza Literáty Zoltán

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép