Kétnapos rendezvénnyel emlékezünk egyetemünk alapítására

A hagyományokhoz híven minden év októberében – idén immár kétnapos ünnepség keretében – kerül sor az Egyetem Napja rendezvényre, melyen egyetemünk alapítására emlékezünk.

Az ünnepélyes rendezvény első napján, október 10-én az egyetem alapító karának, a Hittudományi Kar 169 éves évfordulójára szervezett alkalomra kerül sor. A Dies Natalis ünnepséget Lányi Gábor dékánhelyettes nyitja meg, köszöntőt mond Trócsányi László rektor. A retorikától vissza a prédikációhoz címmel székfoglaló előadást tart Literáty Zoltán dékán. Az eseményen tiszteletbeli doktori címet vehet át Walter Dietrich berni teológusprofesszor, aki aznap előadást is tart a Hittudományi Karon.

A rendezvényre 14 órától minden érdeklődőt szeretettel várnak, részvételi szándékukat kérjük, a https://portal.kre.hu/dies-natalis/ regisztrációs linken jelezzék.

Október 11-én a Károli Egyetem Napján kerülnek átadásra az egyetemi díjak, oklevelek: a Károli Egyetem Díszpolgára címek, a Pro Universitate-díj, a Pro Universitate Juventutis-díjak, a Károli Emlékérem elismerések, a Károli Egyetem Támogatója-díj, a Károli Egyetem Díszoklevelei és a rektor által adományozott elismerő oklevelek. Az ünnepségen köszöntőt mond Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Trócsányi László rektor. Az igei szolgálatot Szabó István hitéleti rektorhelyettes végzi.

Részvételi szándékát az alábbi regisztrációs felületen jelezze október 4-ig: https://portal.kre.hu/egyetem-napja/

Mindkét eseményre a Ráday Házba hívjuk a Károli Közösségét.

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép