Címzetes egyetemi tanári címet kapott Czibere Károly államtitkár

Címzetes egyetemi tanári címet adományozott Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárnak példaértékű szakmai munkájának elismeréseként a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) Szenátusa. A kitüntető címet Prof. Dr. Balla Péter rektor 2015. március 4-én, az Egyetem ünnepi szenátusi ülésén adta át.
 
Czibere Károly társadalompolitikai szakértő munkája országos és nemzetközi szinten is elismert. 2005-ben Egyházunk vezetése a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Irodájának irodavezetésével bízta meg. Elismerésre méltó szervező, tervező és intézményfenntartó tevékenysége nyomán a Magyarországi Református Egyház (MRE) diakóniai intézményrendszere egy erős, magas színvonalú és stabil intézményrendszerré fejlődhetett. Öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a KRE Szociális munka és Diakónia Intézete folyamatos, példaértékű szakmai együttműködésben áll az MRE Szeretetszolgálati Irodája által fenntartott diakóniai szolgálatokkal.
 
Czibere Károly a KRE-n kívül számos egyetem társadalomtudományi képzéseiben látott és lát el oktatói tevékenységet. Széleskörű felsőoktatási oktatói tapasztalattal rendelkező szakember, aki számos alkalommal volt diakónia alapszakunk záróvizsga elnöke is.
 
Az átvétel után Államtitkár Úr felhívta a figyelmet az egyházi diakónia közösségépítő gyakorlatára, az észrevétel és az odafordulás fontosságára. Kiemelte, hogy az egyházi közösségi szolgálat kapcsán szerzett tapasztalatokat a szélesebb társadalmi szférában is hasznosítani lehetne.

Fotó: Stuhl Ágnes/KRE