GYIK

Gyakran ismételt kérdések

A) Programok, platformok, technikai segítség

1. Hol tudom letölteni a Teamst, a Zoomot?

Ez a Teams letöltési link. Ez pedig a Zoom letöltési link.
Miután telepítette a programot, ne feledkezzen el bejelentkezni!

2. Érdemes-e letölteni a Teamst vagy a Zoomot, vagy a webes felületről is lehet használni?

Mobil eszközről csak a letöltött alkalmazással lehet mind a két programot használni. Modernebb számítógépre, laptopra is érdemes letölteni az önálló alkalmazást, mert sokkal könnyebben kezelhető róla, illetve bizonyos funkciókat csak a letöltött alkalmazásból lehet elérni. Régebbi gépeken sokszor jobban megy a webes felület, mert mind a két program nagyon sok gépi erőforrást használ fel.

3. Hogyan kell a digitális táblát használni?

YouTube csatornánkon talál több rövid videót is a digitális tábla különböző funkcióinak használatáról (pl. pendrive/USB stick használata digitális táblán, fehértábla funkció, prezentálás közbeni jegyzetkészítés, stb.).

Rendszeresen indítunk a tábla kezelésére kurzust is. Erre az Ozone adminisztrációs felületen keresztül lehet jelentkezni.


B) Kurzusok, képzések, tananyagok

1. Hol tudok meg többet az IKT Kutatóközpont képzéseiről?

Képzéseinkről rövid leírást kaphat itt, a honlapunkon. Továbbá tervezzük, hogy YouTube csatornánkon rövid videókban is be fogjuk ezeket mutatni. Ha érdekli, iratkozzék fel a csatornánkra, és kérjen értesítéseket is a megjelenő új anyagokról.

2. Hol tudom megnézni, hogy mikor és milyen képzések vannak?

Az Ozone adminisztrációs felületen, az Elérhető kurzusok fülön található az összes jelenleg meghirdetett képzés, rövid leírásokkal, és jelentkezési lehetőséggel. YouTube csatornánkon talál egy rövid videót az Ozone kurzusjelentkezési és kurzusadminisztrációs felület használatáról.A Google naptárunkon is rajta vannak a már meghirdetett képzések időpontjai jól átlátható módon, linkekkel a jelentkezési felülelthez.

3. Hol tudok jelentkezni az IKT Kutatóközpont képzéseire?

Jelentkezni az Ozone felületen kell.

4. Hogyan kell az Ozone-t használni?

YouTube csatornánkon talál egy rövid videót az Ozone kurzusjelentkezési és kurzusadminisztrációs felület használatáról.

5. Mennyi a minimális létszám egy kurzus elindításához?

A minimális létszám kurzustól és alkalomtól függ, nincs általános szabály. Általában mindig megpróbáljuk elindítani a kurzust, amennyiben van rá lehetőségünk, még kevés számú jelentkező esetén is.

6. Kaptam egy értesítést az Ozone-tól, hogy túl kevesen jelentkeztek a kurzusra, mit csináljak?

A kurzus szervezője kapcsolatba fog lépni Önnel, hogy megbeszéljék, mi a teendő (elhalasztás, átütemezés, vagy mégis elindul a kurzus). Amennyiben szeretne, konkrét kérdéssel vagy valamilyen képzéssel kapcsolatban, foglaljon időpontot személyes konzultációra:
Horváthné Gyurisán Szabina
Sebestyén Lilla Anna


C) IKT Kutatóközpont működésével kapcsolatos kérdések

1. Hol tudom követni az IKT Kutatóközpont munkáját?

Aktuális információkat különböző helyeken osztjuk meg: FaceBook, Instragram. Oktatói segédanyagainkat Moodle-on (oktatói segédletek, gondolattérkép) vagy YouTube csatornánkon talál. Tudományos tevékenységeinkről, publikációinkról itt, a honlapunk megfelelő lapján, az évenkénti konferenciánkon vagy a ResearchGate fiókunkon keresztül értesülhet.

2. Konkrét kérdésem van, elakadtam, javaslatom van

Munkatársaink a szorgalmi és vizsgaidőszak idején rendelkezésére állnak, hogy élőben konzultájon velük, a 30 perces konzultációra az alábbi linkeken keresztül tud bejelentkezni:
Horváthné Gyurisán Szabina
Sebestyén Lilla Anna

3. Nem jó időpontban van képzés vagy a konzultáció.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., és nagyon szívesen keresünk olyan időpontot, ami Önnek is megfelel.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép