Károli Interdiszciplináris Akadémia

A Károli Interdiszciplináris Akadémia (továbbiakban: KIDA) célja, hogy az abban részt vevő, felvételt nyert hallgatók számára magas színvonalú, az egyetemi képzésen túlmutató, több tudományágat átfogó szakmai képzést nyújtson. A KIDA olyan hallgatók jelentkezését várja, akik a jövőért felelős értelmiségiként részt kívánnak vállalni a jövő alakításában, elkötelezett egyénként felelőséget éreznek Magyarországért, és az aktuális társadalmi kérdések megvitatására nyitottságot mutatnak.

A KIDA a Károli szellemiségén és az universitas egyetemességén alapszik. Feladata a tehetségek felkarolása és támogatása. Fontosnak tartja, hogy az Egyetem különböző Karain tanulmányokat folytató hallgatók között a KIDA keretein belül olyan szakmai kapcsolat jöjjön létre, amely túlmutat a hagyományos egyetemi tanulmányokon. A KIDA céljának tekinti, hogy a speciális tehetséggondozó programban részt vevő hallgatók életútját figyelemmel kísérje, számukra pályaválasztási tanácsadással rendelkezésre álljon.

Az Akadémia a 2022/2023. tanévben kezdi meg működését. Az első évfolyam képzéseire azok a hallgatók jelentkezhetnek, akik vállalják, hogy a jelentkezést követő két évben a Károli Gáspár Református Egyetem aktív, jogviszonnyal rendelkező hallgatói lesznek.

A Károli Interdiszciplináris Akadémia négy képzési műhelyből áll:

  1. Határtalanul – nemzet, kisebbség, diaszpóra képzési műhely
  2. Európa helye a világban képzési műhely
  3. Családvédelem – középpontban a gyermek (CSAK a gyermek) képzési műhely
  4. Református Emlékezet, Tradíció, Önazonosság (RETRO) képzési műhely


Az egyedülálló tehetséggondozó program a többnézőpontúság elsajátítása mellett ösztöndíjat biztosít az abban résztvevőknek. Képzéseink használható és értékesíthető tudást, ismert hazai szakértők és nemzetközi előadók megismerését, elsőrangú kapcsolati hálót ajánlanak. A képzésben résztvevők a képzést követően – az egyetemi tanulmányoktól független – a tehetséggondozó programban való részvételt igazoló oklevelet kapnak és további támogatásokban részesülhetnek.

A képzés nyitott a Károli Gáspár Református Egyetem hallgatói számára, bármely karon is tanuljanak, sőt, a program résztvevőit kifejezetten a tudományterületeken átívelő együttműködés és együttgondolkodás előmozdításában próbáljuk érdekeltté tenni. A foglalkozások nagy részére hétköznap délután és este kerül sor a KIDA képzési helyén.

A képzés során igyekszünk minél több izgalmas formát találni az ismeretszerzéshez (kutatóreggelik, minikonferenciák, klubestek, kirándulások stb.), és ösztönözzük a résztvevők önszerveződéseit is.

A tehetséggondozó program a Magyarországi Református Egyház és az Innovációs és Technológiai Minisztérium által megkötött közfeladat-finanszírozási szerződésből folyó támogatásból valósul meg.

Dokumentumok

A KIDA Szervezeti és Működési Szabályzata

KIDA csoportkép

 

›› Vissza a KIDA főoldalára ››

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

Galéria

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések