Az oktatás szerepe az űrkutatásban

Szuchy Róbert oktatási rektorhelyettes az Orion Űrnemzedék Alapítvány küldöttségének tagjaként a texasi Houstonban található Space Centerben tett látogatást 2024 júliusában. Az űrkutatás jövőjével kapcsolatos egyeztetés során a Space Center vezérigazgatójával, William T. Harris-szel és Daniel Newmyer oktatásért és kutatásért felelős alelnökkel is találkozott.

A szakmai egyeztetésen az Orion Űrnemzedék Alapítvány elnöke, Fenyőfalvi Anett és Borda László, az alapítvány kuratóriumi tagja is részt vett. A beszélgetésen az Aldrin Family Foundation innovációs igazgatója, a NASA korábbi oktatási igazgatóhelyettese, Jim Christensen is tiszteletét tette.

A Space Center megtekintése után a résztvevők az űrkutatás múltja, jelene és jövője kapcsán Magyarország szerepéről is beszélgettek, valamint arról, miként szolgálhatja az űrkutatás előmozdítását hazánkban az oktatás és az űrtechnológia kiemelt szerepe.

Az oktatás szerepe az űrkutatásban Az oktatás szerepe az űrkutatásban Az oktatás szerepe az űrkutatásban 

A témában átfogó előadást tartott Űrkutatás – kik és miért? címmel Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos a Károli Szabadegyetemen 2023-ban. Az előadás visszanézhető az egyetem YouTube-csatornáján ide kattintva.

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép