Utat mutató világosság – advent második vasárnapja

Gyönyörű időszakba hív bennünket az advent, hiszen már a második gyertya lángja hirdeti: a világosság egyre nagyobb, tűnik a sötétség és közeledik Ő, aki a világosságot elhozza a mi szívünkbe. Ez a fény: forrás. Segítségül jön a sötétségben, hogy lássuk az előttünk álló utat.

A vizsgák előtt hajlamosak lehetünk szürkén látni és félve elindulni a felkészülés rögös útján. Ebben a helyzetben szeretne forrása lenni utadnak az igei fény. Jézus Krisztus mondja: „Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága”.
Jézus rávilágít az akadályokra. Szelíden, mint a mécses fénye, ami a következő lépésben segít, hogy ne érjen veszély.  Ezen a ponton már csak az a kérdés: elindulsz-e a következő időszakra ezzel a világossággal? Tudd, hogy hétről-hétre fénye erősödni fog. Talán, ha eddig félve tekintettél előre, ezentúl többet látsz majd. És a gyertya fénye különös békességet nyújt neked, olyat, amit Isten világosságának melegében lehet érezni.

Ilyen fényre van szükségünk! Nemcsak lámpa vagy gyertyafényre, hanem arra az igére, ami a lélek forrása lehet gondterhelt, megviselt, szürke időszakokban és ami ünnepre vezet a küzdelmek útján. Kívánom, hogy Isten ezt a világosságot hozza el szívünkbe advent második vasárnapján. 

Nemes Vitold
egyetemi lelkész

Advent második napja - koszorú két gyertyával

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép