Európa-bajnoki ezüstérmes Pigniczki Fanni

A magyar ritmikus gimnasztika történetének első egyéni Európa-bajnoki érmét nyerte egyetemünk pszichológia szakos hallgatója, Pigniczki Fanni, aki a második helyen végzett a labda döntőjében a 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokságon  a Papp László  Sportarénában.  A döntőben szinte teljesen pontos, tiszta gyakorlatot mutatott be, mellyel 34,850 pontot szerzett. Ez abszolút egyéni csúcs, korábban ugyanis egyik szerrel sem tudott ilyen magas értéket elérni nemzetközi versenyen. Az eddigi rekordját a szombati egyéni összetett döntőben bemutatott labdagyakorlatára kapott 34,700 pont jelentette.

Ez a hazai ritmikus gimnasztika sportág első Eb-ezüstérme, az együttes kéziszercsapat ugyanis 1988-ban, 1992-ben és 1993-ban is harmadik helyezett volt.  Az aranyérmet az olasz Sofia Raffaeli szerezte meg, Pigniczki Fanni mögött pedig az izraeli Daniela Munits állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Pigniczki Fanni a szalag döntőjébe is bejutott, ahol az ötödik lett a hazai rendezésű bajnokságon.

Fanni a versenyt követően így nyilatkozott: "A döntő előtt kellően laza voltam úgy, hogy közben éreztem a magabiztosságot. A közönség sokat segített, és sikerült egy tiszta gyakorlatot produkálnom. Jó volt megélni ennek az Eb-nek minden pillanatát, a dobogón átvenni az érmet, az meg egyenesen felejthetetlen élmény. Sok munkát tettünk bele ebbe a sikerbe, amely jó alapot ad az olimpiai felkészüléshez."

Pigniczki Fanni - európa-bajnoki ezüstérmes - kép 01 Pigniczki Fanni - európa-bajnoki ezüstérmes - kép 02 Pigniczki Fanni - európa-bajnoki ezüstérmes - kép 03 Pigniczki Fanni - európa-bajnoki ezüstérmes - kép 04


Fotók forrása: Magyar Torna Szövetség Facebook-oldala

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép