Megjelent a Slachta Margit beszédei a magyar Parlamentben című forráskiadvány

Megjelent a Slachta Margit beszédei a magyar Parlamentben című forráskiadvány a Barankovics István Alapítvány támogatásával. A forráskiadvány Slachta Margit három képviselői ciklusában elhangzott felszólalásait közli. Az első ciklushoz az 1920-1922 közötti nemzetgyűlési felszólalások tartoznak, amelyeket dr. Schlachta Boglárka Lilla egyetemünk Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának doktorandusza gyűjtött össze és egészített ki lábjegyzetekkel.

Az 1945-1947 közötti országgyűlési beszédeket Petrás Éva történész dolgozta fel, 1947-1948 közötti országgyűlési felszólalások közzététele Szabó Róbert történész kutatómunkájának eredménye. A kötet előszavát a Barankovics István Alapítvány Kuratóriumának elnöke, egyetemünk oktatója Prof. Dr. Mészáros József, a bevezető tanulmányát Dr. Németh Emma a Szociális Testvérek Társaságának magyarországi elöljárója írta.

A kiadvány az alábbi képre kattintva tölthető le:

 

Az M5 csatorna Magyar Nők című műsora legutóbbi alkalommal Slachta Margit életét dolgozta fel, az adás az alábbi képre kattintva nézhető meg. A műsorban egyetemünk doktorandusz hallgatója is közreműködött, többek között Slachta Margit parlamenti felszólalásairól, a képviselőnő parlamenti munkásságáról, illetve a keresztény feminizmusról beszélt.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép