Bringás reggelivel vár a Károli

A Károli Gáspár Református Egyetem Egyház és Társadalom Kutatóintézetének Teremtésvédelmi Műhelye a tavalyi évhez hasonlóan ismét csatlakozott a Magyar Kerékpárosklub Inkább bringázz! 2021 elnevezésű kampányához.

A 2021 őszén meghirdetett kampány részeként a Teremtésvédelmi Műhely munkatársai, önkéntesei Bringás reggelivel várják a kerékpárral közlekedőket a Kálvin téri református templom előtt szeptember 22-én 7:00-10:00 óra között. Finom péksüteményekkel, gyümölcsökkel, kávéval és frissítővel kínálják az arra járó kerékpárosokat, akikkel reggelizés közben szívesen beszélgetnek majd a kerékpározás környezetvédelmi-, egészségügyi előnyeiről, a környezettudatosságról és a teremtésvédelmi felelősségről is.

A Teremtésvédelmi Műhely 2018 óta működik a Károli Gáspár Református Egyetem Egyház és Társadalom Kutatóintézetén belül, egyik legfontosabb célkitűzése az Egyetem „zöldítése”, így számtalan programot, konferenciát, felhívást tesz közzé a környezettudatos szemléletmód népszerűsítésével, az ökológiai lábnyom csökkentésével összefüggésben. A Károli keresztyén, református egyetemként többletfeladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet teremtett világunk iránti felelősségünkre, hiszen hitvallásunk szerint a világot ajándékba kaptuk és nem csak használói, hanem művelői és őrzői is vagyunk annak.

További információ az alábbi Facebook-eseményben olvasható: https://www.facebook.com/events/4959813510698958?ref=newsfeed

Az eseményre várják mindazok jelentkezését, akik önkéntes munka keretében segítenék a rendezvény lebonyolítását. A jelentkezés részleteiről itt olvashatnak.

 

Kép forrása: Magyar Kerékpárosklub

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép