Állami kitüntetések nemzeti ünnepünk alkalmából

Augusztus 20. alkalmából állami kitüntetéseket adott át Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára augusztus 19-én Budapesten, a Pesti Vigadóban. 

A MAGYAR ÉRDEMREND TISZTIKERESZT (polgári tagozat) kitüntetésben részesült: 

Prof. Dr. Jakab Éva jogász, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara Polgári Jogi és Római Jogi Tanszékének egyetemi tanára, Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának vezetője, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Római Jogi Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, a Magyarországi Humboldt Egyesület elnöke, az Osztrák Tudományos Akadémia külső tagja. 

Prof. Dr. Jakab Éva részletes szakmai önéletrajza itt olvasható: 

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ (kre.hu) 

 

A MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZT (polgári tagozat) kitüntetést vehetett át: 

Prof. Dr. Tóth J. Zoltán jogász, alkotmánybírósági főtanácsadó, a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara Jogtörténeti, Jogelméleti és Egyházjogi Tanszékének egyetemi tanára. 

Prof. Dr. Tóth J. Zoltán egyetemünk Állam- és Jogtudományi Karán jog- és állambölcseletet, valamint jogszociológiát oktat, számos konferenciát szervezett, több monográfia szerzője, akinek a halálbüntetésről szóló angol nyelvű könyve Svájcban jelent meg. 

Részletes szakmai életrajza itt olvasható: 

SZAKMAI ÉLETRAJZ (kre.hu) 

 

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések