Állami kitüntetések nemzeti ünnepünk alkalmából

Augusztus 20. alkalmából állami kitüntetéseket adott át Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára augusztus 19-én Budapesten, a Pesti Vigadóban. 

A MAGYAR ÉRDEMREND TISZTIKERESZT (polgári tagozat) kitüntetésben részesült: 

Prof. Dr. Jakab Éva jogász, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara Polgári Jogi és Római Jogi Tanszékének egyetemi tanára, Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának vezetője, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Római Jogi Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, a Magyarországi Humboldt Egyesület elnöke, az Osztrák Tudományos Akadémia külső tagja. 

Prof. Dr. Jakab Éva részletes szakmai önéletrajza itt olvasható: 

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ (kre.hu) 

 

A MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZT (polgári tagozat) kitüntetést vehetett át: 

Prof. Dr. Tóth J. Zoltán jogász, alkotmánybírósági főtanácsadó, a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara Jogtörténeti, Jogelméleti és Egyházjogi Tanszékének egyetemi tanára. 

Prof. Dr. Tóth J. Zoltán egyetemünk Állam- és Jogtudományi Karán jog- és állambölcseletet, valamint jogszociológiát oktat, számos konferenciát szervezett, több monográfia szerzője, akinek a halálbüntetésről szóló angol nyelvű könyve Svájcban jelent meg. 

Részletes szakmai életrajza itt olvasható: 

SZAKMAI ÉLETRAJZ (kre.hu) 

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép