A Dr. Kováts J. István Alapítvány pályázati felhívása

A Dr. Kováts J. István Alapítvány kuratóriuma pályázatot hirdet a Károli Gáspár Református Egyetem bármely hallgatója részére az alábbiak szerint:
- a HTK hallgatói részére szabadon választott teológiai témában Tudományos Diákköri (TDK) dolgozat megírására;
- a KRE ÁJK, BTK, GESZK és PK hallgatói részére Dr. Kováts J. István életéhez és munkásságához kapcsolódó Tudományos Diákköri (TDK) dolgozat megírására.

A beadott pályaműnek meg kell felelnie az aktuális OTDK  pályaművek formai kritériumainak és be kell adni a soron következő kari Tudományos Diákköri Konferenciára (TDK).

Beadási határidő: 2024. november 12.

Nyertes pályaművek:

I. helyezett: 100.000 Ft
II. helyezett: 75.000 Ft
III. helyezett: 50.000 Ft

További információk és témajavaslatok kaphatók a kuratórium tagjaitól: Czentnár Simon (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), Lányi Gábor (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), Pataki András (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), Péntek Dániel (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.); ÁJK-s összekötő: Köbel Szilvia (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

A kuratórium fenntartja a jogot, hogy nem hirdet ki nyertes pályázatot.

Kováts J. István: Az eredetileg jogász végzettségű Dr. Kováts J. István (1880-1965) 32 éven keresztül volt a budapesti református teológia tanára, az intézmény igazgatója, 1929-től a dunamelléki egyházkerület  „püspökhelyettese”. Aktív közéleti tevékenysége, gyorsírói, szónoklati képességei, sajtótevékenysége, egyházi és társadalmi reformok ügyében indított modern, biblikus kezdeményezései a két világháború közti református élet meghatározó alakjai közé emelték őt.

Pályázati felhívás plakát - 2024

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép