Alakuló rendezvényét tartja a Horváth Barna Jog és Szabadság Kör

Június 29-én 17 órakor The use and misuse of constitutional engineering címmel tartja alakuló rendezvényét a Horváth Barna Jog és Szabadság Kör a Károlyi-Csekonics-palota Szivartermében (1088 Budapest, Múzeum utca 17.).

Az eseményen köszöntő beszédet mond Trócsányi László rektor, a nemzetközi Jog és Szabadság Társaság képviseletében James P. Kelly. Lénárd Sándor, az Állam- és Jogtudományi Kar Nemzetközi Jogi Tanszékének egyetemi docense, a magyar Jog és Szabadság Kör vezetőjének bemutatkozását követően kerül sor a rendezvény panelbeszélgetésére, amely az alkotmányozás kérdéskörét járja körül. A beszélgetést Kruzslicz Péter és Horváth Lili moderálja.

A panelbeszélgetésben James P. Kelly, a Solidarity Center for Law and Justice, P.C. alapító elnöke, Jan Philipp Schaefer, a Ludwig Maximilian University of München professzora és Szalayné Sándor Erzsébet, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanára, nemzetiségi ombudsmanhelyettes vesz részt.

Az eseményre a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen regisztrálhatnak. A rendezvény meghívója:

rendezvény meghívója képként

A magyar Jog és Szabadság Kör (HLLC) a Rektori Hivatal alá tartozóként kezdi meg működését és a szovjet-kommunizmus elől az Amerikai Egyesült Államokba menekült neves magyar jogász és filozófus életútjának emlékére Horváth Barna nevét vette fel. A névválasztással a hazai Jog és Szabadság Kör az Amerikai Egyesült Államok előtt szeretné kifejezné tiszteletét azért, mert a 20. század borzalmai elől menekülő oly sok magyarnak nyújtott második otthont. Lénárd Sándor még a tavasz folyamán, az International Law and Liberty Society (ILLS) franciaországi Nointel-ben szervezett nemzetközi konferenciáján kapott felkérést a magyar kör megalapítására és vezetésére.

A Horváth Barna Jog és Szabadság Kör megalakulásáról bővebben ide kattintva olvashatnak.