Alakuló rendezvényét tartja a Horváth Barna Jog és Szabadság Kör

Június 29-én 17 órakor The use and misuse of constitutional engineering címmel tartja alakuló rendezvényét a Horváth Barna Jog és Szabadság Kör a Károlyi-Csekonics-palota Szivartermében (1088 Budapest, Múzeum utca 17.).

Az eseményen köszöntő beszédet mond Trócsányi László rektor, a nemzetközi Jog és Szabadság Társaság képviseletében James P. Kelly. Lénárd Sándor, az Állam- és Jogtudományi Kar Nemzetközi Jogi Tanszékének egyetemi docense, a magyar Jog és Szabadság Kör vezetőjének bemutatkozását követően kerül sor a rendezvény panelbeszélgetésére, amely az alkotmányozás kérdéskörét járja körül. A beszélgetést Kruzslicz Péter és Horváth Lili moderálja.

A panelbeszélgetésben James P. Kelly, a Solidarity Center for Law and Justice, P.C. alapító elnöke, Jan Philipp Schaefer, a Ludwig Maximilian University of München professzora és Szalayné Sándor Erzsébet, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanára, nemzetiségi ombudsmanhelyettes vesz részt.

Az eseményre a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen regisztrálhatnak. A rendezvény meghívója:

rendezvény meghívója képként

A magyar Jog és Szabadság Kör (HLLC) a Rektori Hivatal alá tartozóként kezdi meg működését és a szovjet-kommunizmus elől az Amerikai Egyesült Államokba menekült neves magyar jogász és filozófus életútjának emlékére Horváth Barna nevét vette fel. A névválasztással a hazai Jog és Szabadság Kör az Amerikai Egyesült Államok előtt szeretné kifejezné tiszteletét azért, mert a 20. század borzalmai elől menekülő oly sok magyarnak nyújtott második otthont. Lénárd Sándor még a tavasz folyamán, az International Law and Liberty Society (ILLS) franciaországi Nointel-ben szervezett nemzetközi konferenciáján kapott felkérést a magyar kör megalapítására és vezetésére.

A Horváth Barna Jog és Szabadság Kör megalakulásáról bővebben ide kattintva olvashatnak.

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép