Író-olvasó találkozó Alice Zeniterrel

Író-olvasó találkozót és könyvbemutatót szervez a Károli Gáspár Református Egyetem Alice Zeniter francia írónővel 2014. március 27-én.
 
16.00 órától a Fordítóműhely tevékenységébe tekinthetnek be az érdeklődők (válogatás az Interkulturális Kutatócsoport és Fordítóműhely legújabb munkáiból), majd  18.00 órától író-olvasó találkozón vehetnek részt Alice Zeniterrel.
 
A francia írónő Sombre Dimanche (Szomorú vasárnap) című regényének fordítása a KRE és a L'Harmattan közös, Károli-könyvek sorozatában (műfordítás/forrás alsorozat) jelent meg. A mű érdekessége, hogy története magyar vonatkozású, Budapesten játszódik és három generáció életét mutatja be 1956-tól a kádárizmuson át napjainkig.
Az alig 27 éves szerzőnő több évig élt Budapesten, az Eötvös Collegiumban franciát tanított.
 
Az általános magyar melankóliát Seress Rezső világhírű slágerének címével kifejező Szomorú vasárnap Franciaországban nagyon hamar sikeres lett, 2013. áprilisában megkapta a tehetséges fiatal írónőknek járó Prix de la Closerie des Lilas díjat.
 
A találkozó alkalmával a mű fordítójával, Kovács Veronikával és a szerzővel Förköli Gábor és Sepsi Enikő beszélget.
 
A helyszínen kedvezményes könyvárusítás és dedikálás lesz elérhető.
 
Az esemény helyszíne: Bölcsészettudományi Kar (1088 Budapest, Reviczky u. 4.), I. em., Díszterem
A könyvbemutató utáni fogadásra mindenkit szeretettel várnak a Bölcsészettudományi Karral szomszédos Muzikumba (Múzeum u.).