Valère Novarina: Érthetetlen anyanyelv Zenés performansz, beszélgetés a szerzővel és az alkotókkal: Ráckevei Anna színművésszel, a Csokonai Nemzeti Színház igazgatójával és Pál Lajos harmonikással. Időpont: 2016. március 16. 19 óra Helyszín: Budapesti

Zenés performansz, beszélgetés a szerzővel és az alkotókkal: Ráckevei Anna színművésszel, a Csokonai Nemzeti Színház igazgatójával és Pál Lajos harmonikással.

Időpont: 2016. március 16. 19 óra
Helyszín: Budapesti Francia Intézet, Auditórium (1011 Budapest, Fő u. 17.)

„A magyar nyelv (ahogy a gyerek látta): olyan nyelv, melyet nem ért, de énekelve lát. A nyelv szigete, egyszemélyes, árva és magzati nyelv; sehol nem visszhangzó, magunk előtt hordott test, hullám, a kommunikáció terhe alól felmentett nyelv, mely minden pillanatban emlékeztet bennünket arra, segít megérinteni azt, minden megharapott, meghallott, megrágott, megivott szótag mélyén, milyen volt először rácsodálkoznunk a beszédre. /…/ A magyar nyelv semelyik másik nyelvvel nem rezonált. Mintha az Atlantisz maradványa lett volna, olyannak hallottam: nagydarab elsüllyedt földnek…” (Ford.:Sepsi Enikő)

A beszélgetésen részt vesz: Valère Novarina, Ráckevei Anna, Dr. Sepsi Enikő (a KRE BTK dékánja), Adélaïde Pralon, Rideg Zsófia, Pál Lajos.

Az esten a szerző dedikálja könyveit.