Közös házban élünk – Teremtés heti programok

A teremtett világ megőrzésében nagy szerepük van a helyi közösségeknek. Kis lépésnek tűnő cselekedeteink is sokat számíthatnak környezetünk védelmében. Az egyházi közösségek mintaadóként és értékközvetítőként különösen fontos szerepet játszanak ebben a folyamatban.

Az Oikosz – Közös házban élünk projekt partnerei (a Károli Gáspár Református Egyetem Ökogyülekezeti Műhelye,a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért, a Csalán Egyesület, a Magyarországi Evangélikus Egyház Ararát Munkacsoportja és a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület) felhívására egyházi közösségek a Teremtés Hete alkalmából (2019. szeptember 29-október 6. között) helyi teremtésvédelmi megmozdulásokat szerveznek. A felhíváshoz 26 helyi közösség csatlakozott és küldte el a szervezőknek a rendezvények adatait. A hét budapesti és 19 vidéki közösség 40 rendezvényt tart, várhatóan kétezer ember aktív részvételével. Az egyházi közösségek, iskolák, civil szervezetek összefogásával megvalósuló események között találunk előadásokat, kirándulásokat, kiállításokat, filmvetítéseket, gyermekprogramokat, természetvédelmi rehabilitációs tevékenységeket, bibliaórákat, áhítatokat, teremtésvédelmi rózsafüzért és más akciókat.

A hét kiemelt eseménye a Hála és felelősség a sokféleségért konferencia.

Hála és felelősség a sokféleségért címmel konferencia kerül megrendezésre 2019. október 3-án a Károli Gáspár Református Egyetem Ökogyülekezeti Műhelye, a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért, a Csalán Egyesület, a Magyarországi Evangélikus Egyház Ararát Munkacsoportja és a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület szervezésében az Evangélikus Hittudományi Egyetemen.
2019-ben a Teremtés hetének témája hála és felelősség, az év ENSZ által meghatározott globális célja a biológiai és ökológiai diverzitás védelme. A konferencia egyrészt a sokszínű természet együttműködését kívánja példaként állítani a társadalom elé, másrészt a hála és felelősség aspektusát emeli ki, mint lehetséges utat a teremtésvédelem számára.

Időpont: 2019. október 3., csütörtök, 10-16 óra

Helyszín: Evangélikus Hittudományi Egyetem (1141 Budapest, Rózsavölgyi köz 1-3.)

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 30.

A jelentkezési lap itt érhető el.

A helyi akciók leírása, szervezők elérhetősége: https://tinyurl.hu/q63u/
A helyi akciók térképen: http://tff.hu/teremtes-hete-akciok-terkep
A konferencia programja: http://www.tff.hu/oikosz-kozos-hazban-elunk/255-hala-es-felelosseg-a-sokfelesegert-konferencia-a-teremtes-heten

További információ: Szűcs Boglárka, Károli Gáspár Református Egyetem Ökogyülekezeti Műhely, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36-30-453-2950

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések