A Károli Gáspár Református Egyetem támogatta a XV. Kecskeméti Animációs Filmfesztivált

A XV. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF 2021) díjosztó ünnepségére 2021. augusztus 14-én, szombaton került sor a kecskeméti Hírös Agórában. Az ötven éve, 1971-ben alapított Kecskemétfilm Kft., valamint Mikulás Ferenc fesztiváligazgató által kétévente megrendezett nemzetközi filmünnep Magyarország egyetlen rajzfilmes seregszemléje. A 2021. augusztus 11. és 15. között tartott találkozón 6 zsűri mintegy 90 előzsűrizett versenyalkotást értékelt.

A Károli Gáspár Református Egyetem „Arany szponzorként” támogatta a KAFF 2021 megrendezését. A díjátadó ünnepségen Prof. Dr. Pap Ferenc, Egyetemünk Pedagógiai Karának dékánja nyújtotta át a Kar által felajánlott, a legjobb forgatókönyvért járó díjat Horváth Mária rajzfilmrendezőnek, a „Cigánymesék” alkotójának. Horváth Mária a fesztivál egyik legtöbbet díjazott alkotója lett: a legjobb forgatókönyvért járó elismerés mellett átvehette a legjobb magyar tévésorozatért, a legjobb európai tévésorozatért, valamint a legjobb 3D-s filmért járó díjakat is.

A Magyar Örökség-díjas kecskeméti rajzfilmstúdió (Kecskemétfilm Kft.) nemzedékeket ajándékozott meg és köt össze a mai napig a műhelyből kikerült több száz alkotással, többek között a Magyar népmesék sorozattal, a Mátyás királyról szóló mesékkel, a Vízipók-csodapók epizódjaival. A stúdió alkotói és alkotásai a teremtett világ csodáinak, a nemzeti történelem, az egyetemes és a magyar kulturális örökség értékeinek közvetítőjeként játékos komolysággal, stílusformáló erővel, minősítetten magas szintű és eredeti művészi kreativitással nyitogatják a kicsinyek és a nagyok szemét, lelkét és értelmét identitásunk összetett kérdéseinek megértésére.

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara a korábbiakban közös művészetpedagógiai és módszertani programok megvalósításáról is tárgyalt a Kecskemétfilm Kft-vel. A Kar kifejezte szándékát, hogy a magyar animációs filmkultúra történetét, esztétikai és művészeti értékeit a pedagógusképzés programjában szeretné megjeleníteni.

Források:
https://2021.kaff.hu/hu/hirek/kiosztottak-a-15-kaff-dijait
https://www.kecskemetfilm.hu/fooldal
https://hiros.hu/kultura/film/kaff2021-horvath-maria-es-ulrich-gabor-rengeteg-dijat-bezsebelt
A kép forrása: KAFF Facebook

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép