Állami kitüntetések nemzeti ünnepünk alkalmából

Augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Áder János államfő által adományozott elismeréseket adott át 2021. augusztus 19-én, csütörtökön a Karmelita kolostorban.

Több évtizedes lelkészi szolgálata és egyetemi oktatói tevékenysége, valamint a bibliai teológiát, az istentisztelet- és kultusztörténetet, illetve a liturgikát nagy jelentőségű művekkel és kutatási eredményekkel gazdagító tudományos és publikációs tevékenysége elismeréseként Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehetett át Prof. Dr. Pap Ferenc református lelkész, a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Karának dékánja, a Hittudományi Kar Újszövetségi Tanszékének egyetemi tanára.

Fotó: Miniszterelnökség

Augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmával vehették át a március 15-én nyilvánosságra hozott Kossuth- és Széchenyi-díjjal elismert kitüntetettek is az elismerést, melyek átadását akkor a koronavírus-járvány miatt halasztották augusztus 20-ra.
Az elismeréseket Áder János köztársasági elnök Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke társaságában nyújtotta át az Országház Kupolatermében.

Kossuth-díjat vehetett át Dr. Lovász Irén népdalénekes, néprajzkutató, érdemes művész, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézetének egyetemi docense Magyarország számára kivételesen értékes művészi pályafutása, a népművészet identitásmegőrző szerepe mellett a népdaléneklés lélekgyógyító és közösségformáló erejét is elhivatottan hirdető, kiemelkedő előadóművészi, kutatói és pedagógiai életműve elismeréseként.


Széchenyi-díjat vehetett át Prof. Dr. Szakály Sándor történész, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár főigazgatója, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Történettudományi Intézete Új- és Jelenkori Történeti Tanszékének egyetemi tanára Magyarország számára kivételesen értékes tudományos pályafutása során a történettudomány területén végzett több évtizedes, kiemelkedő jelentőségű kutatói munkája, különösen hazánk 1919 és 1945 közötti történelmi eseményeinek, illetve a korszak politika- és sporttörténetének kutatásában elért eredményei elismeréseként.


Fotó: MH/Purger Tamás


Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Palkovics László innovációs és technológiai miniszter augusztus 23-án, Budapesten a Pesti Vigadóban adta át a március 15-én kitüntetett, de a koronavírus-járvány miatt akkor át nem adott állami kitüntetéseket is.

MAGYAR ÉRDEMREND tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést vehetett át Prof. Dr. Stipta István Mihály jogász, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara Jogtörténeti, Jogelméleti és Egyházjogi Tanszékének egyetemi tanára a magyar, valamint az egyetemes állam- és jogtörténet kutatása területén folytatott több évtizedes, kiemelkedő tudományos, illetve oktatói munkája elismeréseként.


MAGYAR ÉRDEMREND lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést vehetett át Dr. Szuchy Róbert jogász, a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának dékánhelyettese, a Kereskedelmi Jogi és Pénzügyi Jogi Tanszék tanszékvezető-helyettese, habilitált egyetemi docens a jogtudomány területén folytatott kutatói és oktatói munkája, valamint magas színvonalú ügyvédi tevékenysége elismeréseként.

 

A Károli Gáspár Református Egyetem oktatóinak, dolgozóinak, hallgatóinak nevében tisztelettel köszöntöm a kitüntetésben részesített oktatóinkat és őszinte örömmel gratulálok a kitüntetéseikhez. Életükre, munkájukra Isten gazdag áldását kérem.

Dr. habil. Czine Ágnes
rektori feladatokkal megbízott rektorhelyettes

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép