25 éves jubileumát ünnepelte a Német Nyelv és Irodalom Tanszék

A Károli Gáspár Református Egyetem Német Nyelv és Irodalom Tanszéke 2021. október 20-22. között több eseményből álló rendezvénysorozattal ünnepelte a tanszék alapításának 25. évfordulóját. A jubileumi események nyitóünnepsége a Károlyi-Csekonics-palota Aulájában zajlott. Az esemény nyitóbeszédében Prof. Dr. Czine Ágnes rektori feladatokkal megbízott rektorhelyettes asszony a tanszék elmúlt 25 évének eredményeit és küldetését méltatta.

Dr. habil. Horváth Géza dékán köszöntőjében a tanszék negyedszázados történetének mérföldköveiről, jelenlegi tudományos és oktatási tevékenységének alapjairól értekezett. Az ünnepségen részt vett Katja Dorrmann, a Német Nagykövetség kulturális referense és Robert Sereinig kulturális tanácsos, az Osztrák Nagykövetség képviseletében. Prof. Dr. Ernest Hess-Lüttich, az egyetem díszdoktora a nemzetközi germanisztika kihívásairól és a tudományterület jövőbeni lehetőségeiről és feladatairól tartott rövid előadást.

A rendezvény keretében Dr. habil. Czeglédy Anita tanszékvezető egyetemi docens bemutatta a tanszék jubileumi ünnepségére összeállított tanulmánykötetet és köszönetképpen átnyújtotta azt a díszvendégeknek, a tanszék egykori alapító tagjainak és jelenlegi oktatóinak. Prof. Dr. Ódor László egykori tanszékalapító bíztató beszédét követően a kiváló tanulmányi eredményt elért hallgatók vehették át okleveleiket és jutalmukat.

A rendezvény tudományos eseménye a Deutsch im interlingualen und interkulturellen Vergleich és az Inspirationen V. Gesten nemzetközi konferenciák plenáris előadása volt. Az ünneplést a Bihari Táncegyüttes látványos fellépése és állófogadás zárta.

 

Az eseményről készült képgaléria ide kattintva tekinthető meg.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép