Jótékonysági koncerttel egybekötött adománygyűjtést indít egyetemünk

A Károli Gáspár Református Egyetem adományalapot hoz létre, és egy jótékonysági koncerttel egybekötött adománygyűjtést indít el, mellyel segíteni kívánja a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola hallgatóit, tanárait, mindazon rászoruló családokat, akiknek helyzete, megélhetése válságos, az ukrajnai háború miatt veszélybe került és ellehetetlenült.

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola elnöke, Orosz Ildikó és rektora, Csernicskó István beszámolója szerint a beregszászi főiskolán az oktatás jelenleg online formában történik, valamint számos oktató és hallgató családjával úton van a magyar határ felé.

Prof. Dr. Trócsányi László rektor kiemelten fontos feladatnak tartja, hogy a beregszászi magyar főiskolával a több éve fennálló szakmai és humán együttműködés a jövőben is fenntartható legyen. A két intézmény közötti korábbi kapcsolatokra, illetve a kialakult háborús helyzetre tekintettel a Károli Egyetem keresztyéni küldetésének tekinti, hogy segítse a rászoruló, nehéz helyzetben lévő embertársait.

Szeretettel hívjuk és várjuk a jótékonysági koncerttel egybekötött imádságra, valamint az adománygyűjtésre, melynek helyszíne a Pozsonyi úti Református Egyházközség temploma (1133 Budapest, Pozsonyi út 58.). A jótékonysági eseményre március 5-én, szombaton 18 órakor kerül sor. A rendezvény végén befejező áldást mond Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke.

A koncerten közreműködik:

  • Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes
  • Kokas Katalin Liszt Ferenc-díjas magyar hegedű- és brácsaművész
  • Kokas Dóra csellóművész és férje,
  • az ukrán származású Maxim Rysanov nemzetközi hírű brácsaművész, akinek családja jelenleg is a háború sújtotta térségben, Kárpátalján él.
  • a Magyar Rádió Gyermekkórusa, vezető karnagy: Dinyés Soma.

 

Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc- és Prima Primissima-díjas koloratúrszoprán operaénekes, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. A varázsfuvola Éj királynőjének szerepében meghódította a világ összes jelentős színpadát Londontól Párizsig, Münchentől New Yorkig, és ő lett a legkeresettebb művész ebben a szerepben. Szívén viseli az egészséggel, a sporttal, a jótékonysággal és tehetséggondozással kapcsolatos ügyeket is, 2011-ben az önkéntesség magyarországi nagykövete volt.

Kokas Katalin Liszt Ferenc-díjas magyar hegedű- és brácsaművész, érdemes művész. Ötévesen kezdett hegedülni, 11 évesen nyert felvételt a Zeneakadémia előkészítő tagozatára. Mind szólistaként, mind kamaramuzsikusként (ezen belül hegedűsként és brácsásként) gyakori vendégszereplője Európa, Afrika és Amerika számos koncerttermének. 2004-től a Liszt Ferenc Zeneakadémia hegedűtanára.

Kokas Dóra 2016-ban diplomázott a Zeneakadémián, ahol Perényi Miklós volt a mestere. Jelenleg a londoni Razumovsky Akadémián Oleg Kogan osztályában tanul. Kokas Dóra tizenhét évesen kezdett vonósnégyesezni a Kelemen Kvartett csellistájaként, számos versenyen nyertek első helyezést.

Maxim Rysanov ukrán hegedűművész és karmester, hangszerének egyik legjelentősebb képviselője napjainkban. Kramatorskban született. A moszkvai Központi Speciális Zeneiskolában, majd a londoni Guildhall Zene és Drámaiskolában tanult. 2000-ben elnyerte a Guildhall Zene és Drámaiskola aranyérmét.

A Magyar Rádió Gyermekkórusa alapítói, Botka Valéria és Csányi László, akik 1955 és 1985 között irányították a gyermekkar életét. A Magyar Rádió Gyermekkórusának 2000 óta a Marczibányi téri Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és ZAMI a bázisiskolája, melynek „r.” osztályaiban tanulnak az első vagy magasabb osztályokba felvételt nyert gyermekek. A Bartók-Pásztory- és Príma-díjas együttes hosszú évek óta a magyar és külföldi zeneélet megbecsült és elismert gyermekkara. Rendszeres résztvevője hazai és európai zenei fesztiváloknak és más zenei eseményeknek, számos rádió- és televízió-felvételt készített itthon és külföldön egyaránt. Európa csaknem valamennyi országába kaptak már koncertmeghívást, turnéztak az Amerikai Egyesült Államokban és Japánban, jártak Dél-Koreában és Tajvanon is.


Kép: zeneakademia.hu

Adományait személyesen, a jótékonysági koncert során elhelyezheti a templomban kihelyezett, az erre a célra megjelölt adománygyűjtő perselyben, illetve a helyszínen lehetőség lesz bankkártyás adományozásra is.

A belépés ingyenes, azonban a templom korlátozott befogadóképessége miatt kérjük regisztrációját 2022. március 4-ig szíveskedjen megküldeni: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Amennyiben részt kíván venni a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola javára, az ott dolgozók és tanulók biztonsága és életkörülményeinek megsegítésére indított humanitárius adománygyűjtésben, és az akcióhoz csatlakozni kíván, pénzadományait utalással, a megadott bankszámlaszámra küldve is megteheti. Az egyetem a gyűjtésben a magánszemélyek és cégek támogatására egyaránt számít.

Kedvezményezett neve: Kárpátaljai Magyar Felsőoktatásért és Közoktatásért Alapítvány
Bankszámlaszám (Erste Bank): 11600006-00000000-97955522
Nemzetközi formátumban, IBAN: HU19116000060000000097955522
A közlemény rovatba kérjük feltüntetni: KRE adomány

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép