Habilitációs doktori oklevelet adott át Prof. Dr. Trócsányi László rektor

A Károli Gáspár Református Egyetem Szenátusának március 31. ülésén, ünnepélyes keretek között adta át Prof. Dr. Trócsányi László rektor Dr. Simicskó István részére a habilitációs doktori oklevelét.

Dr. Simicskó István az Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolában folytatta le habilitációs eljárását. A 2021. december 15-én lezajlott oktatási előadás címe: Válságkezelés alkotmányos keretei. A tudományos előadás címe: Válsághelyzetek kezelésének jogi aspektusai.

A habilitációs doktori oklevelet az Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács 2022.01.31-én ítélte oda.

Dr. Simicskó István magyar politikus, országgyűlési képviselő, jogász. 2015 és 2018 között honvédelmi miniszterként tevékenykedett, 2020 júliusától a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője.

1985-ben üzemgazdászként végzett a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán. 1997-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Jogi Továbbképző Intézetében jogi szakokleveles közgazdász diplomát, 2002-ben pedig az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán jogi doktorátust szerzett. 2009-ben summa cum laude minősítéssel doktorált hadtudományokból a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen. 2016-ban sportjogi szakjogászként végzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és a Károli Gáspár Református Egyetemen is oktat.

A habilitációs doktori oklevél átadása mellett Prof. Dr. Trócsányi László rektor a Szenátus közössége előtt fejezte ki elismerését és méltatta a március 15-én kitüntetett egyetemi munkavállalókat, hogy szakmai munkájukkal öregbítették egyetemünk hírnevét:

Prof. Dr. Sepsi Enikő műfordítót, művészelméleti szakírót, aki  Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetésben részesült. Prof. Dr. Sepsi Enikő a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézetének vezetője, a Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium alapító igazgatója, egyetemi tanára jelentős irodalom- és kultúratudományi kutatásai, művészetelméleti, illetve -közvetítői tevékenysége, valamint a modern és kortárs francia költészet területén folytatott műfordítói és több évtizedes oktatói munkája elismeréseként kapta az állami kitüntetést.

Földváryné Dr. habil. Kiss Réka tanszékvezető egyetemi docenst (Hittudományi Kar Egyháztörténeti Tanszék), a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökét, történészt, néprajzkutatót, aki a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetésben részesült.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép