Elkezdődött a Reformátusok Szárszói Konferenciája

Idén augusztus 11. és 14. között rendezik meg a Magyarországi Református Egyház és a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány szervezésében a reformátusok konferenciáját Balatonszárszón. 

A nagy múlttal rendelkező balatonszárszói konferencia idén a Mi, reformátusok - magyar református nemzetstratégia címmel főelőadások, kerekasztal-beszélgetések, illetve kiscsoportos beszélgetések formájában kínál lehetőséget a témában való elmélyülésre. 

Prof. Dr. Trócsányi László rektor a konferencia nyitónapján Hitélet és közélet - a magyar református szellemi vezetők felelősségéről tartott előadást. Beszédében kiemelte, hogy a hitélet alapja az Istenbe vetett hit, amely választ ad az emberi lét értelmének. A közélet a közügyek vitelével szól, amely kiterjed olyan területekre, mint a politika, a kultúra vagy akár a gazdaság. A hitélet, azaz az egyéni létezés értelme ki kell, hogy sugározzon a közösségi élet helyes megszervezésére, így a hitélet és a közélet között szoros kapcsolatnak kell fennállnia. A keresztény vallás a közjót szolgálja, így az a nem hívők számára is példát kell, hogy mutasson. 

Fotók: Hirling Bálint, reformatus.hu

A konferencián intézményünk több oktatója is részt vesz előadóként, illetve beszélgetőpartnerként a konferencia idei témája kapcsán. 

Balog Zoltán püspök Ön- és istenismeret a XXI. században című pénteki főelőadása után következő kerekasztal-beszélgetés reflektál a főelőadásra önismeret és istenismeret témában. A beszélgetésben részt vesz Prof. Dr. Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület korábbi püspöke, a Hittudományi Kar Rendszeres Teológiai és Ökumenikai Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára és Dr. Grezsa Ferenc pszichiáter, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézet adjunktusa is. A beszélgetést Ablonczy Bálint újságíró, a Károli Interdiszciplináris Akadémia (KIDA) műhelyvezetője moderálja. 

Szombaton Prof. Dr. Komlósi Piroska klinikai szakpszichológus, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar nyugalmazott oktatója a Család (a hűség jutalma) címmel tart előadást.  

Szintén a szombati napon Dr. Csűrös András Jakab lelkipásztor, a Pedagógiai Kar Hittanoktató és Kántorképző Intézetének egyetemi adjunktusa vesz részt a Milyen magyar vagyok magyar reformátusként – a magyarság és reformátusság összefüggései című kerekasztal-beszélgetésben.  

A Reformátusok Szárszói Konferenciáját élőben is követhetik az https://rkk.reformatus.hu/ oldalon. 

A nyitónap eseményei visszanézhetők az alábbi linken: Reformátusok Szárszói Konferenciája 2022 - Nyitónap - YouTube

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép