Megjelent Prof. Dr. Trócsányi László interjúja a Mandiner legfrissebb számában

Prof. Dr. Trócsányi László rektor augusztus végén adott interjút a Mandiner hetilapnak. A beszélgetés során Rektor úr beszélt intézményvezetői céljairól, jövőbeni terveiről, emellett hangsúlyozta intézményünk értékrendjét és hagyomány iránti tiszteletét.  A beszélgetés során természetesen szóba került európai parlamenti képviselői munkája és az Európai Unió és Magyarország helyzete is.

Az interjú írott változata a szeptember elsején megjelent hetilapban olvasható, ahol Rektor úr a Károli-egyetem kapcsán elmondta, hogy „szeretnénk, hogy hallgatóink gondolkodó és a világnak értelmet adni képes emberek legyenek, ne csak tanulógépek, akik kettes diplomával levizsgáznak. A mottóm: ne csak diplomásokat képezzünk, hanem értelmiségieket!”

Rektori céljairól, illetve az egyetemen megvalósítandó célkitűzéseiről úgy nyilatkozott, hogy „prioritás számomra, hogy a tanári kar és a hallgatók ismerjék egymást, ami egy olyan intézményben, ahova harminc-negyvenezer hallgató jár, sokkal nehezebb. Kiválósági programokat indítottunk; a református oktatási intézményekkel együttműködve a középiskolás diákoknak megalapítottuk a Károli Junior Akadémiát, amely által bepillantást nyernek az egyetem mindennapjaiba. Ezzel csökkenteni tudjuk a későbbi lemorzsolódást is, ami máig jelentős az egyetemeken. Vannak új kezdeményezéseink, ilyen például a kampusz sportéletének dinamikus fejlesztése, a Károli Sportegyesület létrehozása”.

Az interjúban kiemelte még, hogy „fontosak a szakkollégiumi rendszereink, és beindítottuk a Károli Szabadegyetem programot, amivel kinyitottuk az egyetem kapuit, minden érdeklődőt várunk ismeretterjesztő előadásainkra. Hiszek az élethosszig tartó tanulásban, az egyetemnek ez is a feladata”.

Az interjú - az előfizetéssel rendelkező olvasók számára - az alábbi linken is elolvasható:
https://mandiner.hu/cikk/20220831_trocsanyi_laszlo_interju?fbclid=IwAR0pWb8m-iTC9si-dHSGGSuXREXYE_RbMP-bkG-F9fs7Hturoeu6Q13Zh6Y

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép