Nagy érdeklődés övezte a II. Magyar Jogi Könyvszalon rendezvényt

A nagy sikerre való tekintettel immár második alkalommal rendezte meg a Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság a Magyar Jogi Könyvszalont 2022. szeptember 17-én – a Károli Gáspár Református Egyetemmel kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően – az impozáns Károlyi-Csekonics-palotában. A csodálatos helyszínen kedvezményes könyvvásár, exkluzív dedikálási lehetőségek, híres jogászok, színvonalas szakmai programok és díjátadók is várták az érdeklődőket.

A rendezvényt Prof. Dr. Trócsányi László rektor nyitotta meg, köszöntőt mondott Dr. Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke.

A látogatókat huszonegy magyar nyelvű, jogi könyvkiadással foglalkozó kiadó várta az erre az alkalomra megjelenő friss kiadványaival és könyvbemutatókkal. A rendezvényen kedvezményes áron lehetett szakkönyveket, tankönyveket vásárolni, valamint neves szerzők dedikálták műveiket. A program ezen kívül érdekes pódiumbeszélgetéseket is kínált sikeres jogászokkal, véleményformálókkal és közszereplőkkel.

A Könyvszalon Nagydíj ünnepélyes díjátadójára is a rendezvényen került sor, ahol három kategóriában hirdettek győztest. A 2021. év legjobb elméleti és a legjobb gyakorlati jellegű jogtudományi szakkönyv szerzője és kiadója, valamint a legjobb PhD disszertáció írója vihette haza a Magyar Jogász Egylet díját.

Intézményünk oktatói közül többen is részt vettek a pódiumbeszélgetések programjain.

Prof. Dr. Udvary Sándor, a Polgári Eljárásjogi Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára A jogegységi eljárás című beszélgetésben és Patrocinium Kiadó által szervezett A digitalizáció jogi szabályozása. Beszélgetés Gyekiczky Tamás Határtér és Olvasmányok a digitális társadalomról c. köteteiről témában is részt vett a beszélgetésekben.

Dr. Csapó Zsuzsanna egyetemi docens, a Társadalomtudományok és Nemzetközi Tanulmányok Intézetének oktatója A háború joga és a béke lehetősége című kerekasztal-beszélgetés résztvevője volt.

Prof. Dr. Rixer Ádám tanszékvezető, a Közigazgatási Jogi Tanszék egyetemi tanára A jogtudomány mérése című beszélgetés résztvevőjeként volt hallható. Prof. Dr. Trócsányi László a Tehetséggondozás a jogászképzésben című kerekasztal-beszélgetésben vett részt, ahol az idén ősszel induló Károli Junior Akadémia programjáról és küldetéséről is szó esett. A pódiumbeszélgetést Dr. Jankó-Badó Andrea, a Károli Junior Akadémia igazgatója vezette.

Prof. Dr. Szuchy Róbert oktatási rektorhelyettes, a Kereskedelmi Jogi és Pénzügyi Jogi Tanszék egyetemi tanára Az energiajog aktuális kérdései című beszélgetés moderátoraként volt hallható, míg Dr. Fazakas Zoltán József egyetemi adjunktus, a Kereskedelmi Jogi és Pénzügyi Jogi Tanszék oktatója a Sapientia EMTE és Forum Iuris Kiadó szervezésében a Veress Emőd(szerk.): Erdélyi jogászportrék I-II. és Fegyveresi Zsolt és Veress Emőd (szerk.) Történelmi bírósági épületek Erdélyben című pódiumbeszélgetésben vett részt.

A rendezvényről készült képgaléria ide kattintva tekinthető meg.

Fotók: Linszky Franciska és Sebestyén László

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések