Nagy érdeklődés övezte a II. Magyar Jogi Könyvszalon rendezvényt

A nagy sikerre való tekintettel immár második alkalommal rendezte meg a Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság a Magyar Jogi Könyvszalont 2022. szeptember 17-én – a Károli Gáspár Református Egyetemmel kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően – az impozáns Károlyi-Csekonics-palotában. A csodálatos helyszínen kedvezményes könyvvásár, exkluzív dedikálási lehetőségek, híres jogászok, színvonalas szakmai programok és díjátadók is várták az érdeklődőket.

A rendezvényt Prof. Dr. Trócsányi László rektor nyitotta meg, köszöntőt mondott Dr. Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke.

A látogatókat huszonegy magyar nyelvű, jogi könyvkiadással foglalkozó kiadó várta az erre az alkalomra megjelenő friss kiadványaival és könyvbemutatókkal. A rendezvényen kedvezményes áron lehetett szakkönyveket, tankönyveket vásárolni, valamint neves szerzők dedikálták műveiket. A program ezen kívül érdekes pódiumbeszélgetéseket is kínált sikeres jogászokkal, véleményformálókkal és közszereplőkkel.

A Könyvszalon Nagydíj ünnepélyes díjátadójára is a rendezvényen került sor, ahol három kategóriában hirdettek győztest. A 2021. év legjobb elméleti és a legjobb gyakorlati jellegű jogtudományi szakkönyv szerzője és kiadója, valamint a legjobb PhD disszertáció írója vihette haza a Magyar Jogász Egylet díját.

Intézményünk oktatói közül többen is részt vettek a pódiumbeszélgetések programjain.

Prof. Dr. Udvary Sándor, a Polgári Eljárásjogi Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára A jogegységi eljárás című beszélgetésben és Patrocinium Kiadó által szervezett A digitalizáció jogi szabályozása. Beszélgetés Gyekiczky Tamás Határtér és Olvasmányok a digitális társadalomról c. köteteiről témában is részt vett a beszélgetésekben.

Dr. Csapó Zsuzsanna egyetemi docens, a Társadalomtudományok és Nemzetközi Tanulmányok Intézetének oktatója A háború joga és a béke lehetősége című kerekasztal-beszélgetés résztvevője volt.

Prof. Dr. Rixer Ádám tanszékvezető, a Közigazgatási Jogi Tanszék egyetemi tanára A jogtudomány mérése című beszélgetés résztvevőjeként volt hallható. Prof. Dr. Trócsányi László a Tehetséggondozás a jogászképzésben című kerekasztal-beszélgetésben vett részt, ahol az idén ősszel induló Károli Junior Akadémia programjáról és küldetéséről is szó esett. A pódiumbeszélgetést Dr. Jankó-Badó Andrea, a Károli Junior Akadémia igazgatója vezette.

Prof. Dr. Szuchy Róbert oktatási rektorhelyettes, a Kereskedelmi Jogi és Pénzügyi Jogi Tanszék egyetemi tanára Az energiajog aktuális kérdései című beszélgetés moderátoraként volt hallható, míg Dr. Fazakas Zoltán József egyetemi adjunktus, a Kereskedelmi Jogi és Pénzügyi Jogi Tanszék oktatója a Sapientia EMTE és Forum Iuris Kiadó szervezésében a Veress Emőd(szerk.): Erdélyi jogászportrék I-II. és Fegyveresi Zsolt és Veress Emőd (szerk.) Történelmi bírósági épületek Erdélyben című pódiumbeszélgetésben vett részt.

A rendezvényről készült képgaléria ide kattintva tekinthető meg.

Fotók: Linszky Franciska és Sebestyén László

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép