Károli Közösségi Napok (őszi tréninghét)

2022. október 24-28. között kerül megrendezésre egyetemünkön a Károli Közösségi Napok. Az őszi tréninghét témája ezúttal a Közösségteremtés lesz.

Az összegyetemi Nyitó áhítatra 2022. október 24-én, 9 órakor kerül sor a megújult Ráday-ház kápolnájában (1092 Budapest, Ráday u. 28., IV. emelet). Igét hirdet Nt. Vass Réka Adrienn intézményi lelkipásztor. Az istentiszteletre az alábbi linkre kattintva lehet regisztrálni: http://www.kre.hu/treninghet-nyito-istentisztelet/

 További központi programjaink:

2022. október 24. (hétfő)

10.30 - 11.15: Prof. Dr. Trócsányi László rektor és Prof. Dr. Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület korábbi püspökének, az MRE Zsinatának korábbi lelkészi elnökének, a Hittudományi Kar tanszékvezető egyetemi tanárának pódiumbeszélgetése az Egyetemen való közösségteremtésről   
Moderátor: Dr. habil. Horváth Géza, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja
Helyszín: Károlyi-Csekonics Palota, 1088 Budapest, Reviczky u. 6. Aula
A program regisztrációköteles, hallgatóink a Neptun-rendszerben tudnak jelentkezni.

11.30 - 12.15: Pódiumbeszélgetés a sport közösségteremtő erejéről olimpikonokkal
Beszélgetőpartnerek: Szabó Gabriella, háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, károlis joghallgató; Dr. Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és Sárfalvi Péter, világ- és Európa-bajnok öttusázó, a KRE Sportiroda igazgatója
Moderátor: Gyenesei Leila világbajnok öttusázó, műsorvezető, KRE ÁJK-n végzett jogász szakos alumni hallgató
Helyszín: Károlyi-Csekonics Palota, 1088 Budapest, Reviczky u. 6. Aula
A program regisztrációköteles, hallgatóink a Neptun-rendszerben tudnak jelentkezni.

 

Szabó Gabriella
háromszoros olimpiai, kilencszeres világbajnok és kilencszeres Európa-bajnok kajakozó, a KRE ÁJK joghallgatója

A sportág háromszoros olimpiai bajnoka 1995-ben kezdett kajakozni a KSI SE színeiben, 2003-ban szerezte meg első ifjúsági világbajnoki bronzérmét K–4 500 méteren. 2009 és 2016 között három olimpiai győzelmet és kilenc világbajnoki elsőséget szerzett. Ebben az időszakban a női csapathajó megingathatatlan vezérevezősévé nőtte ki magát, és tökéletes párost alkotott Kozák Danutával. A riói olimpiai játékokat követően többször is edzőt váltott, végül visszatért Tóth Lászlóhoz, akivel együtt nyerte meg két aranyát Brazíliában. Számos díjban, kitüntetésben részesült, 2012-ben "A magyar kajaksport örökös bajnokának" választották. 2020-ban vonult vissza a profi sporttól, 2022-től a Magyar Olimpiai Bizottság marketinges munkatársaként dolgozik, jelenleg is a KRE ÁJK jogász szakos hallgatója.

Dr. Kiss Gergely
háromszoros olimpiai bajnok, kétszeres Európa-bajnok, és világbajnok vízilabdázó, jogász

1986-ban kezdett vízilabdázni a BVSC-ben. A nemzeti csapatban 1994. márciusában Görögország ellen mutatkozhatott be. 1997-ben felnőtt Európa-bajnok, 1998 januárjában vb-ezüstérmes lett. Az 1997-98-as szezonban a Posillipo Napoliban szerepelt, csapatával megnyerte a bajnokok ligáját. A következő évadban visszatért Magyarországra és az Újpesthez igazolt, akikkel elhódította a LEN-kupát. 1999-ben ismét Európa-bajnok, 2003-ban pedig világbajnok lett a magyar vízilabda válogatottal. Egymást követő három olimpiai játékon (2000-ben, 2004-ben, 2008-ban) olimpiai bajnok lett a nemzeti vízipóló csapattal.
Karrierje során számos szakmai és állami kitüntetéssel ismerték el munkáját, 2004-ben a világ legjobb játékosának választották. Pályafutása során több külföldi klubban is játszott, többek között Montenegróban és Máltán is.
2013-ban megalakította az úszással és vízilabda előkészítő-tanfolyamokkal foglalkozó Modern Sport Akadémiát. 2022-ben a MATE-Gödöllői EAC-MSA vezetője lett.

Gyenesei Leila
Világ- és Európa-bajnok öttusázó, olimpikon; jogász szakos alumni hallgatónk

Gyenesei Leila több sportot próbált, mindegyikben remekelt, de az öttusában teljesedett ki: öttusa sportágban kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok sportolónő. Pályafutását triatlon versenyzőként kezdte, majd 2006-ban a torinói téli olimpián sífutóként vett részt vett. Az ausztriai Ramschauban megrendezett magyar bajnokságon a 30 kilométeres távon győzelmet is aratott. Ezután sífutó pályafutását befejezte. A Budapesten rendezett 2008-as öttusa-világbajnokságon, tagja volt a világbajnok magyar váltónak, míg egyéniben 6. helyezés ért el. Sportolói munkáját 2011-ben Junior Prima díjjal jutalmazták, emellett négyszer is "Az év magyar öttusázójának" választották. 2014 decemberében bejelentette visszavonulását. A KRE ÁJK-n szerzett jogi diplomát. Jelenleg az Arena4 sportcsatorna műsorvezetője, riportere.

Sárfalvi Péter
négyszeres világbajnok és hatszoros Európa-bajnok öttusázó, a KRE Sportiroda igazgatója

1979-től volt a Csepel SC sportolója. 1993-ban második volt a világ kupa-sorozatban, majd 1995-ben megnyerte a római és a budapesti vk-versenyt is. Európa-bajnokságon 1995-ben indulhatott első alkalommal, ahol egyéniben 9., csapatban első lett. Az ugyanezen évben megrendezett világbajnokságon egyéniben szintén 9., csapatban első volt. Az 1996. évi nyári olimpiai játékokon összesítésben a 21. helyen zárta a versengést. 1997-ben megnyerte a Schwechater kupát, a perpignani vk-versenyt és a magyar nagydíjat is. A júniusi ob-n megszerezte első felnőtt magyar bajnoki címét. Az év végén elnyerte "Az év magyar öttusázója" címet. 1998-ban első volt a mexikói vk-versenyen és a magyar nagydíjon is. 1999-ben mindhárom versenyszámban Európa-bajnok lett, majd a budapesti vb-n csapatban és váltóban lett első. 2003-ban jelentette be visszavonulását.
2005-től 2016-ig a Hír TV műsorvezetője és hírolvasója volt. 2011-től a Csepeli Öttusa és Vízi- Sport Egyesület elnöke volt. 2017-2019 között az utánpótlás-nevelésért felelős helyettes államtitkári pozíciót töltötte be.
Jelenleg a KRE Sportiroda igazgatója.

 

2022. október 25. (kedd)

2022. október 25-én 8-15 óra között összegyetemi Sportnapot hirdetünk, melynek a FTC Népligeti Sportközpontja (1101 Budapest, Vajda Péter utca) ad otthont. Hallgatóink a sportnapon különböző sportágakban mérhetik össze a tudásukat, úgy mint a kézilabda, röplabda, kosárlabda, labdarúgás, kidobós, buborékfoci, vagy teqball, de ezen kívül belekóstolhatnak a rugby, cheerlading vagy a darts foci világába is.

A rendezvény házigazdája Gundel Takács Gábor sportriporter. A helyszínen tombola és garantált, értékes nyeremények várják résztvevőket, mint például színházjegyek, konditerembérlet, úszóbérlet, VR-park belépőjegyek. A rendezvényre elfogadta meghívásunkat több országosan ismert sztársportoló is, akikkel lehetőség nyílik majd a helyszínen találkozni, beszélgetni.

Amennyiben a Károli Sportnapon való részvételt tréninghetes kurzusként szeretné beszámíttatani a hallgató, akkor a Neptunon fel kell vennie a “Sportnap” tréninghetes kurzust. Ezt követően pedig a választott program regisztrációs linkjén kell beregisztrálnia magát.
Természetesen a Sportnapra azon hallgató is tud regisztrálni, aki nem vette fel tréninghetes kurzusként.

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép