Fake News, avagy miért hiszünk el mindent?

A Fake news – Avagy miért hiszünk el mindent? címmel tanácskozást szervez a Protestáns Újságírók Szövetsége, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, valamint a Károli Gáspár Református Egyetem. Az őszi konferencia 2022. október 25-én, kedden 10 és 13 óra között kerül megrendezésre a Károlyi-Csekonics-palotában (Budapest, Múzeum utca 17.).

Prof. Dr. Trócsányi László, a Károli-egyetem rektorának köszöntője után előadást tart Veszelszki Ágnes nyelvész, újmédia-kutató Dezinformációs hatalom: miért hiszünk az álhíreknek? címmel. Ezt követően Szűts Zoltán média- és digitálispedagógia-kutató szólal fel Narratívaalkotás és áltudomány címmel, majd Aczél Petra kommunikációkutató eladása következik A fake news-ellenesség mint cenzúra címmel. Vigóczki Máté Oroszország-szakértő, a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Intézetének munkatársa Kötelező az álhír a háborúban? címmel tart előadást, Pap János Tamás jogász, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság munkatársa pedig Álhír és jogszabályok címmel osztja meg gondolatait.

A tanácskozást kerekasztal-beszélgetés zárja, amelynek résztvevője lesz Fekete Zsuzsa, Pindroch Tamás és Stumpf András újságíró.

Az eszmecserét Nagy Katalin rádiós műsorvezető, a Protestáns Újságírók Szövetségének (Prúsz) elnöke moderálja.

Regisztráció: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

További információ a Prúsz közösségi oldalán érhető el.

 

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép