Fake News, avagy miért hiszünk el mindent?

A Fake news – Avagy miért hiszünk el mindent? címmel tanácskozást szervez a Protestáns Újságírók Szövetsége, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, valamint a Károli Gáspár Református Egyetem. Az őszi konferencia 2022. október 25-én, kedden 10 és 13 óra között kerül megrendezésre a Károlyi-Csekonics-palotában (Budapest, Múzeum utca 17.).

Prof. Dr. Trócsányi László, a Károli-egyetem rektorának köszöntője után előadást tart Veszelszki Ágnes nyelvész, újmédia-kutató Dezinformációs hatalom: miért hiszünk az álhíreknek? címmel. Ezt követően Szűts Zoltán média- és digitálispedagógia-kutató szólal fel Narratívaalkotás és áltudomány címmel, majd Aczél Petra kommunikációkutató eladása következik A fake news-ellenesség mint cenzúra címmel. Vigóczki Máté Oroszország-szakértő, a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Intézetének munkatársa Kötelező az álhír a háborúban? címmel tart előadást, Pap János Tamás jogász, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság munkatársa pedig Álhír és jogszabályok címmel osztja meg gondolatait.

A tanácskozást kerekasztal-beszélgetés zárja, amelynek résztvevője lesz Fekete Zsuzsa, Pindroch Tamás és Stumpf András újságíró.

Az eszmecserét Nagy Katalin rádiós műsorvezető, a Protestáns Újságírók Szövetségének (Prúsz) elnöke moderálja.

Regisztráció: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

További információ a Prúsz közösségi oldalán érhető el.