Egyetemi tanári cím és habilitációs oklevél adományozása

A Károli Gáspár Református Egyetem Szenátusa címzetes egyetemi tanári címet adományozott Dr. Ibolya Tibor, a legfőbb ügyész büntetőjogi helyettese, az Állam- és Jogtudományi Kar Bűnügyi Tudományok Intézetének oktatója részére 2022. november 17-én.

Dr. Ibolya Tibor 2011 óta megbízott oktatóként tanítja a kriminalisztika tárgyat az Állam- és Jogtudományi Karon.
Ibolya Tibor 20 éve dolgozik az ügyészi pályán: kezdetben ügyészként, majd a IV-XV. kerületi ügyészség vezetőjeként tevékenykedett. 2010-től Polt Péter legfőbb ügyész kabinetjében dolgozott, 2012-től a Fővárosi Főügyészség vezetésével bízták meg. 2022 júliusában nevezték ki a legfőbb ügyész büntetőjogi helyettesének.
Gazdasági büntetőjogi szakjogász és kriminalisztikai szakjogász végzettséggel is rendelkezik.
Az elmélet és a gyakorlat egysége éppúgy megmutatkozik ügyészi munkája során, mint egyetemi oktatói tevékenységében. Nevéhez fűződik az országosan egyedülálló kriminalisztika honlap, amelyen e tudomány legfontosabb tudományos eredményeitől a hallgatók óravázlatáig minden információ fellelhető a nyomozás tudományának világából.
Dr. Kovács Lajos nyugalmazott ezredessel együtt készítette el a bűnügyi szakjogász képzés szakmai anyagát, amely képzés során a kriminalisztika történetével, alapjaival, a bizonyítási eljárással és a bírósági gyakorlattal kapcsolatos tantárgyakat gondozza. 2014-ben a Károli Gáspár Református Egyetem Szenátusa Károli Emlékérem kitüntetésben részesítette.

 

A Károli Gáspár Református Egyetem Szenátusa november 17-i ülésén adta át Dr. Sarnyai Csaba Máté, a Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézet, Szabadbölcsészet Tanszék egyetemi docense részére a habilitációs doktori oklevelet.

Dr. Sarnyai Csaba Máté a 19–20. század magyar és európai egyháztörténettel, különös tekintettel az állam és a katolikus egyház kapcsolatrendszerének modern kori fejezetével foglalkozik. Kutatási és oktatási szakterületei közé tartozik még a felekezeti és kisebbségi autonómia törekvések Európában és Magyarországon a 19-21. században, a modern politikai eszmeáramlatok és a történelmi vallások, a magyar vallástudomány története és a globalizáció tendenciái és hatásai korunk vallási jelenségeire is.
2015-től intézményünk Vallástudományi Szemle című vallástudományi folyóiratának rovatvezetője, szerkesztője. 2012-től az Egyháztörténeti Szemle című történettudományi folyóirat szerkesztő bizottsági tagja. A Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tajga. Számos tudományos kutatócsoport, projekt aktív résztvevője.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép