Illés Lajos emlékkoncert – A Sárga Rózsától Betlehem Csillagáig!

INGYENES JEGYEK: Illés Lajos emlékkoncert –
A Sárga Rózsától Betlehem Csillagáig!

A koncert időpontja: 2012. szeptember 22. (szombat) 19 óra
Helyszín: Papp László Sportaréna

A legendás Illés együttes alapító billentyűse Illés Lajos református kántor idén lenne 70 éves. Ebből az alkalomból az Illés Lajos Produkciós Iroda nagyvonalú felajánlással élt és 200 db térítésmentes diákjegyet adományozott Egyetemünknek, amelyet ezúton is nagyon köszönünk hallgatóink nevében is!

Az ingyenes jegyek 2012. szeptember 20-ától átvehetők a PR és marketing csoport irodájában 10-17 óra között (H-1091 Budapest, Kálvin tér 9. I. emelet 14-es szoba). A jegyek limitált számban hozzáférhetők, így akkor gyere értük, ha valóban lesz lehetőséged elmenni a koncertre. A jegyeket érkezési sorrendben a készlet erejéig tudjuk átadni.
 
Ezúton is köszönjük az Illés család gáláns felajánlását, egyúttal Isten áldását kérjük további alkotó munkájukra!
 
Illés Lajos zeneszerző, kántor és egyházi művei:
A program több mint négy évtizeden átívelő életművet ölel fel. Illés Lajos zenéiben az ősi magyar dallamok és a protestáns egyházi zene ötvözete szólal meg.

Az emlékkoncert célja, hogy a fiatalok számára is bemutassa, hogy milyen dalokra táncolt a "nagygeneráció". Ugyanakkor arra is szeretne rávilágítani, hogy a zeneszerző élete utolsó két évtizedében a református egyház kántora volt. Az itt kapott lelki élmények érlelték a gondolatot, hogy a megújuló egyházi élet fiataljainak egy oratorikus rock istentiszteletet írjon „Veled, Uram” címmel, amelyet 1991-ben mutattak be. Nemzeti ihletésű darabja, a Magyar Ének – Cantus Hungaricus, Betlehem csillaga több mint kétszáz előadást élt meg. 2003-ban a Magyar Te Deum zsoltáros muzsikával köszöntötte a kisoroszi református templom kétszáz éves fennállást, ahol kántorként is szolgált. 2005-ben a Karácsonyi Te Deummal ünnepelte Jézus születését.  A Pünkösdi Te Deum betegsége miatt befejezetlen maradt. A zeneszerző 2007. január 29-én hunyt el.

Az emlékkoncert fellépői: Varga Miklós, Bergendy István, Homonyik Sándor, Tolcsvay Béla, Kocsis Tibor, Szabó Előd, Szvorák Kati, Janicsák Veca, Bolyki András és László, Benkó Sándor, valamint Kalapács József. További előadók lesznek: Malek Andrea, Szakcsi Lakatos Béla, Filep Anita, a Liszt Ferenc Kamarazenekar és az A’la carte.

Korosztálytól függetlenül mindenkit szeretettel várnak az ünnepre a Szervezők!
A programról bővebben az emlékkoncert honlapján, valamint hivatalos facebook oldalán olvashatsz.

Plakát letöltése


Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések