Hallgatóink az olimpián

Büszkén mondhatjuk el, hogy Egyetemünk alumni és jelenlegi diákjai közül négyen is részt vettek a Rio de Janeiróban megrendezett XXXI. nyári olimpiai játékokon. A 2016-os olimpián hazánk az összesített éremtáblán 15 medállal a tizenkettedik helyen zárt, amelyből 8 arany-, 3 ezüst- és 4 bronzérem.

A 8 aranyéremből hármat Szabó Gabriella joghallgatónknak és Szilágyi Áron alumni pszichológia szakos hallgatónknak köszönhetünk. Szabó Gabriella 500 méteren kajak négyesben a pekingi olimpián második, a londoni és most a riói olimpián pedig első helyezést ért el. Idén ráadásul a négyes mellett óriási hajrával kajak kettesben is olimpiai bajnokként állhatott a dobogóra Kozák Danutával.

Szilágyi Áron világ- és Európa-bajnok vívónk mindössze 26 éves, de Rióban megvédte olimpiai bajnoki címét, London után ezzel megszerezve a második olimpiai aranyérmét. Ezzel 1948 óta az első magyar sportoló, aki olimpiai zászlóvivőként olimpiai aranyat nyert, illetve Fuchs Jenő (1908, 1912) és Kárpáti Rudolf (1956, 1960) után a harmadik magyar kardvívó, aki megvédte olimpiai bajnoki címét. Közvetlenül a győztes mérkőzés után elmondta: „Nagyon áldott ember vagyok, hogy ezt másodszor is átélhettem. Hihetetlen volt! Amíg az aranyérmet nem akasztják a nyakamba, addig nem hiszem el. A könnyeimmel küszködöm. Pontosan tudom, hogy mennyi munka volt ebben. Nemcsak az enyém, hanem a környezetemben élőké, a csapatomé, az edzőmé, a volt edzőmé, mindenkié! Iszonyatosan boldog vagyok. Most az örömé a főszerep”.

Decsi Tamás alumni jogász hallgatónk szintén vívásban kvalifikálta magát a nyári játékokra, és bár nem került be a legjobb 16 közé, gratulálunk az eddigi eredményeihez is, hiszen junior világ- és Európa-bajnoki (2001, 2000), csapatban világbajnoki (2007) címmel is büszkélkedhet.

Az idén Londonban megrendezett Európa-bajnokságon Telegdy Ádám pszichológia szakos hallgatónk a legjobb hazai idővel hetedik helyen végzett 200 méter háton, így ebben az úszásnemben ő képviselte hazánkat az idei ötkarikás játékokon. A Kőbánya SC fiatal úszója élete első olimpiáján a 19. helyen zárt, amelyhez ezúton is gratulálunk.

Ezúton is gratulálunk a károlis olimpiai részvevőknek az elért eredményekhez és további sikerekben gazdag karriert kívánunk!

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések