Hallgatóink az olimpián

Büszkén mondhatjuk el, hogy Egyetemünk alumni és jelenlegi diákjai közül négyen is részt vettek a Rio de Janeiróban megrendezett XXXI. nyári olimpiai játékokon. A 2016-os olimpián hazánk az összesített éremtáblán 15 medállal a tizenkettedik helyen zárt, amelyből 8 arany-, 3 ezüst- és 4 bronzérem.

A 8 aranyéremből hármat Szabó Gabriella joghallgatónknak és Szilágyi Áron alumni pszichológia szakos hallgatónknak köszönhetünk. Szabó Gabriella 500 méteren kajak négyesben a pekingi olimpián második, a londoni és most a riói olimpián pedig első helyezést ért el. Idén ráadásul a négyes mellett óriási hajrával kajak kettesben is olimpiai bajnokként állhatott a dobogóra Kozák Danutával.

Szilágyi Áron világ- és Európa-bajnok vívónk mindössze 26 éves, de Rióban megvédte olimpiai bajnoki címét, London után ezzel megszerezve a második olimpiai aranyérmét. Ezzel 1948 óta az első magyar sportoló, aki olimpiai zászlóvivőként olimpiai aranyat nyert, illetve Fuchs Jenő (1908, 1912) és Kárpáti Rudolf (1956, 1960) után a harmadik magyar kardvívó, aki megvédte olimpiai bajnoki címét. Közvetlenül a győztes mérkőzés után elmondta: „Nagyon áldott ember vagyok, hogy ezt másodszor is átélhettem. Hihetetlen volt! Amíg az aranyérmet nem akasztják a nyakamba, addig nem hiszem el. A könnyeimmel küszködöm. Pontosan tudom, hogy mennyi munka volt ebben. Nemcsak az enyém, hanem a környezetemben élőké, a csapatomé, az edzőmé, a volt edzőmé, mindenkié! Iszonyatosan boldog vagyok. Most az örömé a főszerep”.

Decsi Tamás alumni jogász hallgatónk szintén vívásban kvalifikálta magát a nyári játékokra, és bár nem került be a legjobb 16 közé, gratulálunk az eddigi eredményeihez is, hiszen junior világ- és Európa-bajnoki (2001, 2000), csapatban világbajnoki (2007) címmel is büszkélkedhet.

Az idén Londonban megrendezett Európa-bajnokságon Telegdy Ádám pszichológia szakos hallgatónk a legjobb hazai idővel hetedik helyen végzett 200 méter háton, így ebben az úszásnemben ő képviselte hazánkat az idei ötkarikás játékokon. A Kőbánya SC fiatal úszója élete első olimpiáján a 19. helyen zárt, amelyhez ezúton is gratulálunk.

Ezúton is gratulálunk a károlis olimpiai részvevőknek az elért eredményekhez és további sikerekben gazdag karriert kívánunk!

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép