Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó

Idén július 25-29. között, immár 8. alkalommal került megrendezésre a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó, mely a „Re:formálj!” szlogen jegyében mintegy 30 koncerttel, 200 kulturális, közösségi és lelki programmal várta a résztvevőket. A reformáció 500. évfordulójának, illetve a Második Helvét Hitvallás elfogadásának 450. évfordulója alkalmából a kálvinisták Rómája, azaz Debrecen adott helyszínt az öt napos rendezvénynek, melyen több ezer kárpát-medencei református magyar fiatal fordult meg.

Mint minden alkalommal, idén is felállt a Lehetőségek Piaca, ahol Egyetemünk is képviseltette magát. A Károli standjánál örömmel fogadtuk a fesztiválon önkéntesként dolgozó teológus hallgatóinkat, továbbá minden érdeklődőt, aki meglátogatott minket, hogy tájékozódjon az Egyetemünk nyújtotta lehetőségekről, illetve kitöltse játékos kérdőívünket egy ajándéktárgyért cserébe.

A délelőtti csendes, lelki foglalkozások után, és az esti közös áhítatok és koncertek előtt három színpad és számos más helyszín adott helyet különböző kiállításoknak, interaktív játékoknak, kerekasztal-beszélgetéseknek és előadásoknak. A rengeteg programlehetőség között szerepelt szerdán a „Kiizzadt sportsikerek” című beszélgetés, melyben Sziki Ágnes, a KRE BTK kari igazgatója, közgazdász és tájfutó mesélt arról, hogy a sport miként ösztönzi őt, hogy a karrierjéből is kihozza a maximumot. Csütörtökön volt hallható, többek között, a „Putritól a palotáig” című előadás, melyen Dr. habil. Bodonyi Edit és Dr. Heltai János Imre, a KRE BTK oktatói, illetve Landauer Attila kisebbségkutató vettek részt, témája pedig a kisebbségek integrációja és szegregációja volt az oktatásban. Pénteken Kodácsy Tamás, Egyetemünk volt lelkésze tartott előadást „Végidők és ökológia” címmel, illetve a Pszichológia Intézetünk alapítója, Professor emeritus Prof. Dr. Bagdy Emőke beszélt a hit, remény és szeretet pszichológiájáról. A fesztivál egy úrvacsorás záró istentisztelettel ért véget szombaton.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép