Állami kitüntetéseket kaptak a KRE oktatói március 15-e alkalmából

Magyarország köztársasági elnöke a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából kitüntetéseket adományozott. A kitüntetettek listája a Magyar Közlönyben jelent meg vasárnap.

A koronavírus-járvány miatt az állami ünnepségek elmaradtak, így a szokásos díjátadó ünnepségeket is elhalasztották.

A Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta
•    Prof. Dr. Kun Miklós Széchenyi-díjas történész, professor emeritus, a Károli Gáspár Református Egyetem Kremlinológiai Intézetének vezetője több évtizeden át kimagasló színvonalon végzett kutatói-oktatói munkája, valamint a hallgatóság és a média érdeklődését egyaránt felkeltő, a XX. század történelmének fehér foltjait izgalmasan és közérthetően feltáró előadói tevékenysége elismeréseként.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta
•    a szociológia területén folytatott tudományos kutatómunkája, valamint elhivatott oktatói és intézetvezetői tevékenysége elismeréseként Dr. Bozsonyi Károly szociológus, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara Társadalom- és Kommunikációtudományi Intézetének intézetvezető egyetemi docense,
•    a bűnügyi tudományok kutatása terén elért eredményei, szemléletformáló oktatói munkája, valamint a szakmai közéletben vállalt szerepe elismeréseként Prof. Dr. Domokos Andrea büntetőjogász, a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara Bűnügyi Tudományok Intézetének intézetvezető egyetemi tanára, a Kúria büntetőjogi főtanácsadója.

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült
•    a magyarság XIX–XX. századi történetének kutatása, különösen a trianoni események feltárása és megismertetése terén végzett kiemelkedő tudományos munkája, valamint ismeretterjesztő könyvek és publikációk sorát magába foglaló gazdag életműve elismeréseként Raffay Ernő történész, a Károli Gáspár Református Egyetem volt tudományos rektorhelyettese, a Bölcsészettudományi Kar egykori dékánja.

Magyarország érdemes művésze elismerésben részesült Dr. Lovász Irén népdalénekes, néprajzkutató, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézetének egyetemi docense.

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata Érdi Tudományos Díjjal ismerte el Dr. habil. Apatóczky Ákos Bertalan, a KRE BTK Keleti Nyelvek és Kultúrák Intézetének egyetemi docensének kimagasló tudományos munkásságát 2020. március 15-én. Az Érdi Tudományos Díj mindazoknak a személyeknek adományozható, akik a tudományágak valamelyikében kimagasló teljesítményt nyújtottak, és ezzel hozzájárultak Érd Város hírnevének öregbítéséhez. Az Érdi Tudományos Díjhoz díszoklevél és művészeti kivitelű, bronzból készült kör alakú plakett jár. A plakett Eőry Emil szobrászművész alkotása.



A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából kitüntetett közéleti személyiségek, szakemberek, művészek és sportolók között több református is van. A református kitüntettek teljes névsora itt olvasható el. 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép