A Károli is csatlakozott a Tanítsunk Magyarországért programhoz

A Károli Gáspár Református Egyetem is csatlakozott az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztérium, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, valamint a Klebelsberg Központ együttműködésében létrejött közös kezdeményezésű, kortárs mentorálási tevékenységen alapuló, Tanítsunk Magyarországért programhoz.

Dr. habil. Czine Ágnes rektori feladatokkal megbízott rektorhelyettes asszony június 26-án írta alá azt az együttműködési megállapodást, melynek részeként egyetemünk is szerepet vállal a kistelepülésen élő, hátrányos helyzetű gyermekek mentorálásában, elősegítve olyan készségek, képességek és társadalmi minták elsajátítását, amelyek hosszú távon segíthetik tanulmányaik sikeres befejezését és munkaerőpiaci elhelyezkedésüket.

Dr. habil. Czine Ágnes kiemelte, hogy a program igazi kihívás mindenkinek, a kistelepülésen élő hátrányos helyzetű gyermekeket segíteni szép és nemes feladat, amelyhez "sok-sok" érzelmi elkötelezettség is kell.

A 2018. december 5-én útjára indított komplex szakmai programhoz a Károli Gáspár Református Egyetem mellett az Apor Vilmos Katolikus Főiskola, a Pannon Egyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem is csatlakozott.


Fotó: Szalai Ádám

 

A kezdeményezéshez csatlakozó egyetemisták egy féléves egyetemi kurzus elvégzését követően, hetedik osztályos diákokat mentorálhatnak a részt vevő általános iskolák valamelyikében. Egy hallgató heti 4-6 órában, maximum 3-5 kisdiákot vehet a szárnyai alá.

Mentorálás megkezdésének feltétele: felkészítő kurzus elvégzése (TM1-es kurzus – szabadon választható tárgy, a kreditértéke: 2). TM1-es kurzus kezdete: 2021/2022. tanév őszi félévtől, 2021 szeptemberétől.

Jogosultak köre: minden olyan 30. életévét be nem töltő hallgató, aki elvégezte a TM1-es kurzust, függetlenül a képzési rendjétől.

Mentorálás időtartama: minimum 1 félév a 2021/2022. tavaszi félévétől, 2022. februártól.

Térítési díjak hallgatók számára: a mentorálás félévében havi 30.000 Ft ösztöndíjat; továbbá a közös programokon, a mentorált diákok felmerülő költségeinek fedezésére havi 10.000 Ft költőpénzt (pl. belépőjegyekre); valamint a célállomásig szóló ingyenes utazási lehetőséget kapnak a TM Kártya felmutatásával a MÁV vonatain és a Volán buszjáratain.

A programról bővebb információ a https://tmo.gov.hu/ oldalon érhető el.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép