Kincskereséssel egybekötött osztálykirándulás

A Károli Junior Akadémia küldetése, hogy a pályaválasztás előtt álló középiskolásoknak segítsen eligazodni a továbbtanulás útvesztőjében. Ebből a célból került megrendezésre 2023. január 26-án egy kincskereső játék tematikáján alapuló osztálykirándulás egyetemünk központi épületében, a Károlyi-Csekonics-palotában. A szervezők a Lónyay Utcai Református Gimnázium és Kollégium igazgatóját, Tóth Csaba Csongort, továbbá kísérő tanárait és diákjait fogadták az egyetemen.

Az esemény során valamennyi kar képviselői teljes körű tájékoztatással készültek a diákok részére. Ennek megfelelően az első program keretében a középiskolások betekintést nyerhettek az egyetemi karok működésébe, a képzésekkel kapcsolatos lehetőségekbe. Az előadások során a karokat képviselő hallgatók bemutatkozásán keresztül megismerkedhettek az egyetemi hallgatói élettel. Ezt követően a diákok Dr. Ordasi Zsuzsanna, a BTK Művészettörténeti Tanszék egyetemi docensének kíséretében egy vezetett palotabejáráson vehettek részt, amelynek során megtekinthették az impozáns helyiségeket és megismerkedhettek a palota történetével.

A palotabejáráson elhangzott információk szervesen kapcsolódtak a nap utolsó programjaként megrendezett kincskereséshez. A palotában kijelölt pálya állomásain kapott feladatok megoldása az egyetemhez és a körbevezetésen hallott információkhoz kapcsolódtak. A csapatok jókedvűen és leleményesen teljesítették a pályát. A legjobb három csapat tagjait ajándékcsomaggal jutalmazták, amelyet Prof. Dr. Trócsányi László, az egyetem rektora adott át a diákoknak.

A nap zárásaként az egyetem szeretetvendégségre invitálta a diákokat és tanáraikat, ahol kötetlen formában nyílt lehetőség a további tájékozódásra és az élmények megosztására.