Tájékoztatás a Magyar Akkreditációs Bizottság 2020. évi látogatásáról

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) 2016/5/V/1 sz. határozatában 2020. december 31-ig akkreditálta a Károli Gáspár Református Egyetemet.

Az idei évben lejáró akkreditáció meghosszabbítását Egyetemünk 2019 novemberében kérte a MAB-tól. Az Egyetemnek a vizsgált 2015-2020 évek közötti időszakról beszámolót kell készíteni, amely magában foglalja - az előző eljárás értékelésében - az intézményi működés javítását célzó javaslatokkal kapcsolatban tett intézkedéseket is.

Az elmúlt öt évben Egyetemünk számos minőségjavító lépést tett az oktatás, a kutatás és a tehetséggondozás területén. Az idei intézményakkreditáció sikeres lebonyolítása érdekében 2019 októberében felállított Akkreditációs Munkacsoport az Egyetem szervezeti egységeinek bevonásával mindezen intézkedéseket áttekintette, és összeállította a KRE 2015-2020 évek közötti időszakra vonatkozó önértékelését, amelynek a részét képezik a hitéleti képzések szakonkénti önértékelései is.
Az Egyetem közössége a 2020. június 24-i és július 8-i szenátusi ülésen is áttekinti a MAB részére megküldendő intézményi jelentést, amely jelentést 2020. június 16-i ülésén az Egyetem Minőségbiztosítási Bizottsága is tárgyalt .

Az intézményakkreditáció Egyetemünk közössége számára kiemelt prioritású feladat, amelyben minden szervezeti egység részt vesz.
Az Egyetem vezetése nevében köszönetemet fejezem ki a Karok, az Egyetem Minőségbiztosítási Bizottsága, a Rektori Hivatal, a Gazdasági Igazgatóság azon munkatársainak, akik az elmúlt időszakban tevékenyen részt vettek a munkában és támogatták az intézményi önértékelés elkészítését.
Köszönet illeti az Egyetem Oktatóit hivatástudattal gyakorolt munkájukért.
Külön köszönöm az Egyetem Polgárainak a munkáját is, mert az elmúlt időszakban tett minőségfejlesztő tevékenységük nélkül nem számolhatna be az Egyetem a kiváló eredmények megvalósulásáról.

Az akkreditációs eljárás során végzett munkáról, eseményekről az Egyetem Oktatóit, Munkavállalóit és természetesen az Egyetem Hallgatóit folyamatosan tájékoztatjuk.
A munkavállalók részére havi rendszerességgel kiadott Munkavállalói hírlevél az oktatás, kutatás és tehetséggondozás terén megtett intézkedések mellett az akkreditációs felkészülés egyes fázisairól is részletes tájékoztatást nyújt.
Kérem a Tisztelt Kollégákat, hogy folyamatosan kövessék a @kre.hu munkavállalói e-mail címekre megküldött Munkavállalói Hírlevelet.

A sikeres intézményakkreditáció mindannyiunk közös érdeke, hiszen nemcsak eddigi munkánkkal kapcsolatban ad visszajelzést, de az intézmény további működésének is feltétele.
Kérem Egyetemünk Polgárainak további támogató segítségét a novemberre várható MAB látogatás előkészítésében és lebonyolításában.

Üdvözlettel:
Dr. Czine Ágnes
rektori feladatokkal megbízott rektorhelyettes

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép