Jó eredménnyel zárult az általános felvételi eljárás

2.280 felvett jelentkezővel eredményesen zárta a 2020. évi általános felsőoktatási felvételi eljárást a Károli Gáspár Református Egyetem és ezáltal a jövőben is az ország legnépszerűbb felsőoktatási intézményeinek egyike marad.

Az Állam- és Jogtudományi Karra 693, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karra 1.370, a Szociális és Egészségtudományi Karra 57, a Tanítóképző Főiskolai Karra 160 jelentkező került felvételre. Hitéleti képzéseink esetén bár az eljárás még nem fejeződött be, az eddig eredmények alapján a tavalyi évhez hasonló létszámban nyertek felvételt.

Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy Egyetemünk legnagyobb kara, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar a tavalyi évhez képest még növelni is tudta a felvettek létszámát.

Egyetemünk több képzése esetében is – mind az állami ösztöndíjas, mind az önköltséges képzésekre jelentkezőket tekintve – köszönhetően a magas átlagpontszámoknak jól felkészült elsőéves hallgatók kezdhetik meg tanulmányaikat 2020. szeptemberben a Károlin. Gratulálunk a felvettek elért eredményeihez!

Az alapképzések közül a keleti nyelvek és kultúrák alapképzési szak japán szakirány, a pszichológia, az anglisztika, a szociológia vagy például a gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakok, az osztatlan képzések közül az jogász osztatlan képzés és az osztatlan tanárképzések, míg a mesterképzések közül pedig többek között a pszichológia és a kommunikáció- és médiatudomány mesterképzési szakok bizonyultak a legnépszerűbbeknek, de az újonnan induló társadalmi-viselkedéselemzés mesterképzési szakot is többen választották.
 
Ugyanakkor vannak olyan képzéseink is, ahol a töretlen népszerűség és a magas felvett létszám mellett emelkedett a képzésre történő bejutáshoz szükséges felvételi ponthatár, ilyen többek között az Állam- és Jogtudományi Kar levelező munkarendű, állami ösztöndíjas, illetve a nappali munkarendű önköltséges jogász osztatlan képzése, valamint a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar anglisztika, pszichológia alapképzései.

2020. szeptembertől indulnak először a Károli Gáspár Református Egyetemen a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar keleti nyelvek és kultúrák alapképzési szak kínai szakiránya és a Szociális és Egészségtudományi Kar ápolás és betegellátás alapképzési szak ápoló szakirány. A pszichológia alapképzést angol nyelven a központi felvételi eljárás keretében első ízben, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon második évben hirdettük meg és kifejezetten magas volt az érdeklődés a képzés iránt.

A 2.280 felvett jelentkező 56%-a a KRE valamely alapképzésén, 17%-a osztatlan képzésen, 17%-a mesterképzésen, míg 10%-a valamely felsőoktatási szakképzésen kezdi meg hamarosan a tanulmányait. Természetesen továbbra is az állami ösztöndíjas helyek népszerűsége volt a legnagyobb: a felvett jelentkezők több, mint 76%-a támogatott szakok valamelyikére került be. A jelentkezők többsége idén is a nappali munkarendet választotta: a felvettek 64%-a nappali képzésen kezdheti meg tanulmányait a 2020/2021-es tanév őszi félévében.

Jó hír mindazok számára, akiknek az általános felvételi eljárásban nem sikerült bejutni vagy nem is jelentkeztek, hogy Egyetemünk a 2020. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárásban is meghirdetett képzéseket, többet állami ösztöndíjas finanszírozási formában, melyekről részletesen az alábbi oldalon olvashatnak:

www.kre.hu/potfelveteli

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép