Minőségbiztosítási megállapodás

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem megállapodást kötött a két intézmény minőségbiztosítási rendszereinek kölcsönös külső auditálásáról.

Az Európai Felsőoktatási Térség minőségbiztosítási standardjainak és irányelveinek (ESG) célja, hogy európai, nemzeti és intézményi szinten közös keretet teremtsenek a tanulás és tanítás minőségbiztosításához, lehetővé tegyék a felsőoktatásban a minőség megteremtését és javítását, támogassák az intézmények közötti kölcsönös bizalmat és ezáltal előmozdítsák a kölcsönös elismerést, valamint erősítsék az országon belüli és országok közötti mobilitást.

A fenti célkitűzések megvalósítása érdekében a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem együttműködési megállapodást kötött, melynek keretében rendszeresen sor kerülhet a két intézmény minőségbiztosítási rendszereinek kölcsönös, külső auditálására. Az egyetemek által megbízott auditorok a minőségbiztosítási rendszer gyakorlati működését vizsgálják a European Network for Quality Assurance in Higher Education: Standards and Guidelines for Quality Assurance in the European Higher Education Area (ENQA ESG, 2015), valamint a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) ajánlásai és akkreditációs szempontrendszere alapján. Az ESG 1.10 pontja értelmében lefolytatott rendszeres külső minőségbiztosítás helyzetképet ad az intézményeknek a belső minőségbiztosítás hatékonyságáról, működésük és szolgáltatásaik minőségéről és ezáltal támogatja a minőségkultúra fejlődését. A két intézmény közötti első kölcsönös külső audit vizsgálatra 2020 októberében kerül sor.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép