A tehetséggondozás szolgálatában

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) a 2020/2021. évi akkreditációs folyamatban való részvétel eredményeként a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karát Akkreditált kiváló Tehetségpontnak minősítette.

„Úgy véljük, hogy a pedagógusoknak hivatásuk beteljesítése során a tehetséggondozásra komplex személyiségfejlesztésként érdemes tekinteniük, azt mind kognitív, mind érzelmi és társas-közösségi vonatkozásban fontos támogatniuk. Hivatásuknak kiemelt részét képezi továbbá a Lélek általi és lélekben való gazdagodás támogatása, »a lehető legtöbbet megtenni azért, hogy minden növendék fel tudja mutatni azokat a képességeit, amelyeket csak ő maga kapott a Teremtőjétől«” – olvasható Prof. Dr. Pap Ferenc dékán és Fehér Ágota egyetemi tanársegéd által írt közös cikkben (A teljes szöveg itt olvasható).

Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat az aktuális tanulmányokat, cikkeket, beszámolókat, melyek a Tanítóképző Főiskolai Kar tehetséggondozói tevékenysége és hivatástudata kapcsán az elmúlt időszakban megjelent:

  • Pap Ferenc – Fehér Ágota: Gazdagító programok a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karán a tehetséggondozás jegyében. In: Dunakanyar Régió XXIII. évf. 3. sz. 7.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép