Átadták a március 15. alkalmából odaítélt kitüntetéseket

Június 3-án Budapesten, a Karmelita kolostorban adták át a március 15-i nemzeti ünnepünk alkalmából odaítélt állami kitüntetések egy részét, amelyeket korábban a koronavírus-járvány miatt nem kaphattak meg az érintettek. Az Áder János köztársasági elnök által adományozott elismeréseket Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adta át az egyházi, a külhoni magyar, a magyarországi nemzetiségi élet kiválóságainak a magyar állam nevében.

A kitüntetettek közül számos református szaktekintélyt köszöntöttek.


MAGYAR ÉRDEMREND középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetésben részesült:
Prof. Dr. Bogárdi Szabó István Széchenyi-díjas teológus, a Dunamelléki Református Egyházkerület volt püspöke, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának volt lelkészi elnöke, a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Kar Rendszeres Teológiai és Ökumenikai Tanszékének egyetemi tanára a magyar állam és az egyház közötti párbeszéd elmélyítésében, illetve a református egyház elesettekhez és kiszolgáltatottakhoz forduló, a közjó érdekében végzett szolgálatainak kiszélesítésében vállalt szerepe, valamint teológiatörténeti jelentőségű tudományos és szaklektori munkája, továbbá a jövő lelkészeinek felkészítését segítő oktatói tevékenysége elismeréseként.

Bogárdi Szabó István átveszi a Magyar Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal kitüntetéstFotó: Sebestyén László



MAGYAR ÉRDEMREND középkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapott:
Dr. Huszár Pál, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának volt világi elnöke, a Dunántúli Református Egyházkerület volt főgondnoka a magyar református közösségeket sokoldalúan szolgáló egyházi közéleti, oktatói és publikációs tevékenysége, valamint a Kárpát-medencei magyarság hitének és identitásának megerősítésében vállalt szerepe elismeréseként.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd


MAGYAR ÉRDEMREND tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült:
- Prof. Dr. Németh Dávid, a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Kara Valláspedagógiai és Pasztorálpszichológiai Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára több évtizedes lelkipásztori szolgálata, a jövő lelkészeinek felkészülését segítő oktatói és kiemelkedő tudományos munkája, valamint a Gyökössy Endre Lelkigondozói és Szupervízori Intézet létrehozásában vállalt szerepe elismeréseként.

- Dr. Velkey György János, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója, a Károli Gáspár Református Egyetem Szociális és Egészségtudományi Karának gyakorlati tanára elhivatott gyógyító-, illetve kórházvezetői munkája, valamint a Kárpát-medencében élő magyar gyermekgyógyászok közötti együttműködés fejlesztését szolgáló tevékenysége elismeréseként.

Egyházi kitüntetettek - Fotó: Sebestyén László

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép