Elhunyt Dr. Tóth Károly, az ÁJK alapító dékánja

Elhunyt Dr. Tóth Károly, a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar egykori dékánja, az Alkotmányjogi Tanszék korábbi tanszékvezető egyetemi docense.

Dr. Tóth Károly 1998. július 15-től állt az Egyetem alkalmazásában az Állam- és Jogtudományi Kar alapító dékánjaként, oktatójaként. Számos maradandó értékkel gazdagította a Kart, értékteremtő munkájával segítette az oktatási és a szervezeti struktúra felépítését. Dékánsága idején kezdődött meg jogi karunk akkreditációja, melynek sikerességéhez nagyban hozzájárult odaadó munkájával.

Számos publikációval, kutatással, konferenciákon való aktív részvételével nagyban hozzájárult a közjog tudományterületének fejlesztéséhez. Dékánként és tanszékvezetőként is mindvégig azon fáradozott, hogy egy jól működő, modern Kart hívjon életre, amely őrzi a református jogi oktatás hagyományait, emellett speciális, széleskörű közjogi ismeretekkel készíti fel a diákokat a pályájukra. Az Egyetem életében mint az Egyetemi Tanács tagja, s mint a Kar vezetője mindig aktívan szerepet vállalt, munkájával mindvégig az Egyetem fejlődését és hírnevének öregbítését szolgálta. 2009-ben az Egyetem munkásságát Pro Universitate díjjal jutalmazta.

Dr. Tóth Károlyt 2021. szeptember 25-én, szombaton 14 órakor helyezik örök nyugalomra a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Cserépfalun.

Dr. Tóth Károly példaértékű munkásságát, az Egyetemért végzett önzetlen szolgálatát emlékezetünkben örökké megőrizzük!

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép