KRE Kárpát-medencei Magyar Lelki Segítő Szolgálat II. Hálózatépítő Konferenciája

A KRE Kárpát-medencei Magyar Lelki Segítő Szolgálat programja keretében 2016. október 13-14-15-én Csíksomlyón rendezték meg a szolgálat II. Hálózatépítő Konferenciáját, amelyre Magyarországról, Erdélyből, Kárpátaljáról és Felvidékről mintegy 160 fő érkezett, valamennyien mentálhigiénés segítő szakunk végzett és jelenlegi hallgatói, illetve tanáraik.

A program a kegytemplomban tartott áhítattal kezdődött. Sepsi Enikő dékán megnyitója után Grezsa Ferenc szakvezető összefoglalta a szak, illetve a Buda Béla Mentálhigiénés Forrásközpont hálózatépítő munkájának legújabb fejleményeit. Hangsúlyozta, hogy a szakmai közösség megszervezése a nemzetegyesítés határokon átívelő folyamatába illeszkedik, sőt annak egyik úttörő modelljét jelenti. Az esti fogadáson Sepsi Enikő dékán átadta az idén alapított Buda Béla Díjat, melyet magas szintű mentálhigiénés tevékenységéért és a nemzet lelki megújulása érdekében kifejtett munkájáért vehetett át a kitüntetett. A hálózat tagjainak szavazati alapján az elismerést elsőként Kató Ibolya pszichológus, az illyefalvi Keresztyén Ifjúsági és Diakóniai Alapítvány ügyvezetője, az Erdélyi Magyar Mentálhigiénés Társaság tiszteletbeli elnöke, a KRE tizennégy éve zajló erdélyi mentálhigiéné képzésének helyi szervezője érdemelte ki.

A konferencia másnap plenáris előadásokkal, illetve párhuzamos műhelycsoportok munkájával folytatódott. A programot a különböző régiókból érkező csoportok műsoros estje, táncház, népzenei bemutató és kirándulás is gazdagította, ugyancsak jól szolgálva a hálózatépítést, a szakmai és személyes kapcsolatok elmélyülését. Különösen megindító és felemelő élmény volt a Gyimesekbe tett kirándulás, melynek során egy-egy magyarországi, erdélyi, felvidéki és kárpátaljai résztvevő együtt helyezte el a nemzeti szalagos koszorút az ezeréves határon, a gyimesbükki vasúti őrház melletti határkövön.

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések