KRE Kárpát-medencei Magyar Lelki Segítő Szolgálat II. Hálózatépítő Konferenciája

A KRE Kárpát-medencei Magyar Lelki Segítő Szolgálat programja keretében 2016. október 13-14-15-én Csíksomlyón rendezték meg a szolgálat II. Hálózatépítő Konferenciáját, amelyre Magyarországról, Erdélyből, Kárpátaljáról és Felvidékről mintegy 160 fő érkezett, valamennyien mentálhigiénés segítő szakunk végzett és jelenlegi hallgatói, illetve tanáraik.

A program a kegytemplomban tartott áhítattal kezdődött. Sepsi Enikő dékán megnyitója után Grezsa Ferenc szakvezető összefoglalta a szak, illetve a Buda Béla Mentálhigiénés Forrásközpont hálózatépítő munkájának legújabb fejleményeit. Hangsúlyozta, hogy a szakmai közösség megszervezése a nemzetegyesítés határokon átívelő folyamatába illeszkedik, sőt annak egyik úttörő modelljét jelenti. Az esti fogadáson Sepsi Enikő dékán átadta az idén alapított Buda Béla Díjat, melyet magas szintű mentálhigiénés tevékenységéért és a nemzet lelki megújulása érdekében kifejtett munkájáért vehetett át a kitüntetett. A hálózat tagjainak szavazati alapján az elismerést elsőként Kató Ibolya pszichológus, az illyefalvi Keresztyén Ifjúsági és Diakóniai Alapítvány ügyvezetője, az Erdélyi Magyar Mentálhigiénés Társaság tiszteletbeli elnöke, a KRE tizennégy éve zajló erdélyi mentálhigiéné képzésének helyi szervezője érdemelte ki.

A konferencia másnap plenáris előadásokkal, illetve párhuzamos műhelycsoportok munkájával folytatódott. A programot a különböző régiókból érkező csoportok műsoros estje, táncház, népzenei bemutató és kirándulás is gazdagította, ugyancsak jól szolgálva a hálózatépítést, a szakmai és személyes kapcsolatok elmélyülését. Különösen megindító és felemelő élmény volt a Gyimesekbe tett kirándulás, melynek során egy-egy magyarországi, erdélyi, felvidéki és kárpátaljai résztvevő együtt helyezte el a nemzeti szalagos koszorút az ezeréves határon, a gyimesbükki vasúti őrház melletti határkövön.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép