Új képzések a Károlin!

2020 szeptemberétől a Károli Gáspár Református Egyetem új szakokkal és egyedi ösztöndíjakkal várja a felvételizőket.

„A Szociális és Egészségtudományi Kar választása remek döntés, mert itt felkészülhetünk a nagybetűs életre” – vallja Szakály Réka, a Kar harmadéves hallgatója. A Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) Szociális és Egészségtudományi Kara 2020. szeptemberében indítja el az ápolás és betegellátás alapképzési szakot ápoló szakiránnyal. A szak célja olyan ápoló szakemberek képzése, akik széleskörű egészségtudományi ismereteik birtokában képesek szakmai feladataikat magas színvonalon, felelősségteljes és etikus módon ellátni. Ez a komoly felelősséggel járó, segítő hivatás elmélyült egészségtudományi ismereteket követel művelőjétől. A képzésre jelentkezők olyan neves, szakmájukban elismert oktatókkal találkozhatnak, mint például Dr. Csókay András, a Honvédkórház Idegsebészeti Osztályának vezetője; Dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója vagy Dr. Fogarasi András, a Bethesda Gyermekkórház Neurológiai Osztályának vezetője.

2020-ban a keleti nyelvek és kultúrák alapképzési szak japán szakiránya mellett a KRE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán már kínai szakirányt is választhatnak a felvételizők. A képzésben részt vevők átfogó ismereteket kapnak Kínáról, megismerik az ország történetét, a modern kínai írott és beszélt nyelvet, az ott élő népek kultúráját. Az alapképzési szakot elvégzők jellemzően kínai, magyar és multinacionális vállalatoknál Kína-szakértőként, elemzőként, tolmács/fordítóként tudnak elhelyezkedni, vagy mesterképzés keretében folytathatják tanulmányaikat.

Az emberi viselkedés elemzése, megértése iránt érdeklődők számára kínál különleges mesterképzést a KRE BTK. A társadalmi-viselkedéselemzés mesterképzési szakon Big data, illetve szociálpszichológia specializáció közül választhatnak a képzés hallgatói. A szakot elvégzők a telekommunikáció, a bankszektor, a webes kereskedelem, az online média, a kvantitatív hálózatelemzés (Big data szakirány), valamint a piackutatás, a szervezetelemzés és a szervezeti-vezetési tanácsadás területén (szociálpszichológia szakirány) helyezkedhetnek el.

Nemzetközi, közös képzés formájában hét partneregyetemmel (pl.: Frierich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg, Université de Lorraine, Nancy) együttműködve indul útjára az európai lexikográfia mesterképzési szak (EMLex - European Master in Lexicography). A képzés célja az európai lexikográfia és más társtudományok, többek között a számítógépes és korpusznyelvészet, a terminológia, a kommunikáció- és információtudomány, valamint a projektmenedzsment elméleti és gyakorlati ismereteinek közvetítése. A végzősöknek a nyolc egyetem közös oklevelet (joint degree-t) állít ki.

Egyetemünk számára fontos a hallgatók egyetemi éveinek megkönnyítése is, ezért különleges, egyedi ösztöndíjak megalkotására törekedtek. A középiskolai versenyeken kiemelkedő helyezést elért hallgatók a Károli Kiválósági Ösztöndíjra pályázhatnak, önköltséges képzésben részt vevő hallgatóik támogatására pedig a Károli Ösztöndíjat hozták létre, amely akár az önköltség 75%-át is fedezheti.
Az egyetemen a színvonalas oktatás mellett a hallgatói élet sem szorul háttérbe, ugyanis a károlisok mindennapjait számos kulturális, szabadidős és sportprogram színesíti.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép